2374

Мъката е огромна: Тежка загуба съсипа дъщерята на Стоянка Мутафова СНИМКА

Щерката на голямата Стоянка Мутафова е безутешна. Преди седмица от този свят си отиде…любимия котарак на примата на българската комедия. Котето било любимо на голямата актриса. Преди да си замине, Стоянка Мутафова дала ултиматум на Мария Грубешлиева, известна като Муки:

„Гледай котарака до последно. Не го приспивай! Осигури му спокойни и дълги старини. Нека си отиде от естествена смърт“, заръчала Стояна на дъщеря си.

И Муки всеотдайно следвала заръките на майка си. Котаракът, на когото Стояна Мутафова дала артистичното име Чарли, намерили преди осемнадесет лета при една от разходите на двете из улицата им в Драгалевци, където е къщата им. Тогава, като малко котенце, то било цялото изпохапано от кучета и доста мърляво, като всяка улично животинче.

„Роди ме, мамо, с късмет, пък ме хвърли на смет“, гласи една народна мъдрост.

Муки гледала любимото коте на майка си до сетните му старини. Но последните дни били изключително тежки за Чарли. Ветеринарите опитали какво ли не, но нещата не вървели на добре. Те направили всичко възможно, но старостта си казала тежката дума и животът му угаснал миналата седмица.

„Много ми е мъчно. Това е втората голяма загуба, след смъртта на мама. Той беше част от семейството ни дълги и прекрасни години. Мъката е огромна“, неутешима е Муки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
08642

08642

26.07.2022 | 11:47

Само т ъпанари като вас ,може да напишат подобна статия! Жалки,некадърни писачи.

Отговори
2 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?