Следвайте ни

Мъка! Семейството на Даяна погази последнoто ѝ желание

viber icon

Последният завет на принцеса Даяна не беше изпълнен, и то не от кралската фамилия, а от семейството ѝ, пише kliuki.net.

Бракът на Даяна с принц Чарлз отвори вратите към приказен живот. Но това, че се омъжи за престолонаследника, се оказа всичко друго, но не и приказка. Която завърши с трагичната смърт на 36-годишната принцеса.

Тя загина при автомобилна катастрофа, но и след нейната смърт последните й желания не се сбъднаха.

След раждането на синовете им Уилям и Хари Лейди Ди и Чарлз стават все по-отдалечени един от друг. Нещастният им брак завършва с развод през 1996 г. Възможността за нов живот и нова любов не продължи дълго, тъй като най-неочаквано Даяна загина трагично, година след разтрогване на брака.

Даяна написа завещанието си 4 години преди смъртта си и го промени веднага след официалния си развод. Според волята й 75% от бижутата и имуществото й трябвало да бъдат разпределени между Уилям и Хари. Останалите 25% били предназначени за нейните 17 кръстници. На иконома си, с който била много близка, оставила 50 хиляди паунда.

А принцовете при навършване на 25 години трябвало да поемат грижите за останалата част от имението й, което сега се оценява на 31,5 млн. паунда.

Даяна повери изпълнението на завещанието на майка си и сестра си. Като ги определи за изпълнители на последната й воля. Но те не оправдаха доверието й.

След смъртта на Даяна, в последния ден на август 1997 г., майка й и сестра й подадоха в съда „заявление за решение”, което да им позволи да се разпоредят с имуществото й както намерят за добре.

Според промените принцовете могат да се грижат за имуществото на майка си след като станат на 30 г. Въпреки, че са започнали да получават доходи от 25-годишна възраст.

Вместо да разделят 25% от бижутата и имуществото на принцесата между кръстниците й, поправките предвиждаха те да получат само по един спомен от покойната, избран от изпълнителя на завещанието.

Две години след брат си Уилям Хари получи своя дял от наследството. През тези 17 години 150 предмета, собственост на Даяна обиколиха света като част от изложбата на брат й Ърл Спенсър. Като от тях бяха събрани повече от 2 млн. долара, които според семейството й са били вкарани в благотворителен фонд, създаден в нейна памет.

През целия си живот Лейди Ди работеше за благотворителността и това ще е последната й утеха, че неизпълнението на завещанието й не е било напразно, предават от zenskimagazin.mk.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?