2374

Мъжете помолиха: Жени, спрете да правите това и всичко ще бъде чудесно

Хармонията в отношенията между мъжете и жените се постига толкова трудно, че ако съдим по броя на разводите, повечето от нас са се отказали от тази битка. Но в името на любовта, децата и компанията в леглото, можем  да променим това, като започнем да се слушаме повече.

Не, това не означава мъжете да стоят на дивана и да слушат още повече това, което ние им говорим, пише "Една".

Време и ние да чуем някои от уместните критики, които ни отправят. И ако ги вземем тези забележки под внимание, току-виж сме започнали да живеем по-спокойно:

Да отричаме комплиментите

„Много си красива“, казва той. Тя: „А, красива. Глупости. Виж ми корените на косата, за боядисване съм от две седмици“. И бам, край. Вместо да ни стане приятно и да благодарим на човека до нас, че ни зачита, ние се чувстваме длъжни да му покажем, че греши и че нищо толкова хубаво няма в нас.

А после се сърдим, че спират да ни правят комплименти.

Следващия път просто благодарете, усмихнете се и го целунете. После се наслаждавайте на новия начин, по който се чувствате – оценена от мъжа, а не принизена от собствените си думи.

Сериалите да ни внушават нереалистични изисквания на тема „романтика“

Романтичните комедии създават прекалено завишени очаквания у жените за поведението на мъжете. Реалният живот не е такъв, никой не може да се държи като във филм. Спрете да гледате такива филми и да се сърдите, че мъжете не са като филмовите герои. Просто не е честно.

Да ги караме да се досещат

Не очаквайте от мъж, че ще забележи случайно метнатото червено палто и ще се сети, че ще му отива една хубава нова чанта. Мъжете не четат тези знаци, не ги разбират и да им се сърдим накрая, че не са ни прочели мислите, е просто глупаво.

Ако искате нещо, кажете го. Това е първа точка в правилника за отношенията между мъжете и жените.

Да се оплакваме за вдигнатата седалка на тоалетната

Трябва ли мъжете да свалят седалката на тоалетната след като са я ползвали или пък жените трябва да го правят когато влязат? В някои семейства това наистина е огромен проблем. Но щом те не ни карат да вдигаме седлката, след като сме приключили, защо да искаме от тях да я свалят?

Нека всеки се грижи за собственото си удобство.

Да ги питаме за мнението им за други жени

Това си е капан. Ако отговори, че му харесва, „е какво, аз не съм ли достатъчно хубава“. Ако отговори, че не му харесва – „е какво, ще ме лъжеш ли сега, нали я виждам колко е хубава“.

Никаква полза няма от такъв разговор. Така или иначе жените и мъжете виждат различни неща в една жена или в един мъж.

Да казваме „трябва да поговорим“

Това са думи, които са в състояние да изнервят и най-спокойния мъж. Внушават предстоящ скандал, дори вие да нямате това предвид. Направо кажете каква е темата, без тези уводни думи.

Да прекаляваме с критиките

Толкова често по улиците се чуват жени, които „хокат“ мъжете си, че на човек му става неудобно да ги слуша. Жените сме прекалено критични към мъжете си, хокаме ги като майка малко дете за разлято мляко и изобщо – третираме ги като по-низши социални създания.

Е, не им харесва и това  е напълно разбираемо. Те са равноправни възрастни, просто някои техни навици и виждания за живота са различни от нашите. Не грешни, различни.

Да се оплаквате, че се среща с приятелите си

Никой няма право да ограничава личния живот на другия – нито от срещите му с приятели, нито от контакт с родителите му. Това са неговите приятели и те са важни толкова, колкото са важни нашите собствени приятелки.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?