1939
Следвайте ни

Махнете тези неща от спалнята и ще спите като бебе

viber icon

Спалнята е мястото в дома ни, където трябва да се чувствате спокойни.Това може да стане с няколко малки подобрения, които ще превърнат мястото за сън в най – релаксиращото място, пише idei.bg. Ето 9 неща, които не трябва да държите близо до леглото ви, в името на по-добрия и по-комфортен сън:

Телефон

Очевидно сте чували това и преди, но ще го повторим – телефоните не са добра идея по няколко причини. Синята светлина може да разбърка циркадните ритми, а постоянният приток на информация ще ви държи напрегнати. Освен това телефон в леглото означава да откраднете от времето за почивка, за да гледате социални мрежи или да проверявате работните имейли. Също важи и за таблети, компютри и други устройства.

Телевизор

Телевизорът също пречи на добрата почивка. Според проучвания хората, които гледат в леглото телевизия има по – голяма вероятност да страдат от лош сън.

Някои етерични масла

Ако харесвате да използвате различни – за аромат или за пречистване, имайте предвид, че някои повишават фокуса и производителността и дори имат енергизиращи свойства. За да няма обратен ефект, не слагайте в дифузера жасмин, лимон, розмарин и мента.

Тракери за упражнения

Обичате ли тракера си за тренировка? А знаете ли, че той може да причини проблеми със съня, особено ако сте вманиачени да следите етапите си на сън. Те не винаги са най-надеждните средства за правилното дефиниране, а и каква е причината да проследявате съня си с такова устройство?

Старата ви възглавница

Възглавниците могат да играят огромна роля в качеството на съня. Изберете такава, която отговаря на вашия стил на спане – по гръб, корем, настрани и според височината, която ви е най – комфортна.

Часовници

Цифрови часовници (и всеки тип часовник със светлина) няма място до леглото ви, защото светлината, излъчвана от тях, може да попречи на съня. Ако трябва да имате часовник в спалнята си, нека да е аналогов.

Храна

Не яжте в леглото. Сериозно. Колкото и да обичате комбинацията на филм и телевизия, имайте предвид, че миризми, трохи, разливи и други остатъци от храна са враг на почивката.

Бъркотия

Трудно е да запазите спалнята си напълно подредена - в края на краищата това е стая, в която се намират останки като мръсно пране, непрочетени списания и все повече се трупат с времето, но си заслужава да отделите време, за да я поддържате чиста и спретната.

Тежки завивки

Става дума за онези големи и тежки завивки, които спарват и могат да развалят съня ви. Изберете памучни чаршафи, с които ще поддържате оптимална температура.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?