4232

Махнете ги незабавно! Тези цветя унищожават семейството...

Лилията е най-опасна за човека, ако се отглежда на закрито

 

Цветята, за които се смята, че убиват семейното щастие, са всъщност тези, които най-често отглеждаме у дома.

Има 9 растения, за които се смята, че влияят негативно върху спокойствието в къщата, общуването между членовете на семейството и общото благополучие.

 

Цветята, които убиват семейното щастие

Пълзящи растения, които покриват половината стена, са любими на повечето домакини и градинари. Въпреки че този вид флора е приятна за окото, у дома не води до напредък и благополучие. Всички тези пълзящи растения принадлежат към "злите" растения, които разрушават хармонията в къщата. Смята се, че тези така наречени "агресивни" растения предизвикват кавги между партньорите. Ако искате всичко да процъфтява в брака ви, изхвърлете пълзящите растения от дома си. 

Бръшлянът принадлежи към семейството на пълзящите растения и като такъв е нежелан у дома. Но ако се засади пред къщата или до оградата, той ще пази семейството от завистливи очи и лоша негативна енергия. Но това растение не трябва да се отглежда в вътре у дома. За древните гърци бръшлянът е бил синоним на разврат и блудство. Той влияе негативно на мъжката енергия в къщата. Смята се, че отблъсква мъжа от жената. Под въздействието на това растение е възможно съпругът да има желание за изневяра. Ако засадите бръшлян в дома си, според езотериците е възможно това да доведе до депресия.

Много хора обичат да отглеждат кактус заради неговия вид. Въпреки това, в къща, където живеят неомъжени момичета и млади жени, е по-добре да не държите кактус. Смята се, че това растение "отблъсква" мъжете. Ако една жена вече е омъжена, й е забранено да държи кактус в къщата, особено в спалнята, тъй като неговата енергия ще се отрази зле на интимния живот на младата двойка. Кактусът може да се отглежда в офиси, защото унищожава лошото компютърно излъчване.  

Дифенбахия - цветята с широки и буйни листа внасят дъха на тропиците в къщата. Малко хора знаят каква негативна енергия се крие зад дефенбахията. Смята се, че дифенбахията привлича нещастие в семейството. Особено негативно се отразява на мъжете. В дом, където растат тези цветя, има чести кавги между съпрузите.

Сансеверия - друго екзотично растение, което може да унищожи щастието у дома. Ако го отглеждате в кухнята или в хола, той ще бъде своеобразен "гръмоотвод" и ще съхрани домашното щастие. Но ако го поставите в спалнята: ще разруши семейството, като отчужди съпрузите. 

Лилията е най-опасна за човека, ако се отглежда на закрито. Това елегантно цвете отделя въглероден диоксид и може да излъчва задушлива миризма, когато цъфти. Ето защо отглеждането на лилии в малка стая, която не се проветрява редовно, може да бъде изключително опасно.

През пролетта, когато люлякът цъфти, милиони хора носят това опияняващо цвете в къщата. Мнозина обаче не знаят каква отрицателна енергия носят със себе си тези цветя. Този ароматен храст е в състояние да предизвика такъв раздор в семейството. Неговият опияняващ аромат може да доведе до кавги. 

Хибискус - едно невероятно красиво цвете, което в някои случаи прилича на роза, ще накара мнозина да се влюбят в него от пръв поглед. Хибискусът обаче не бива да се отглежда на закрито, защото има негативен ефект върху мъжете.  

Монстера - листата на това цвете са токсични и ако влезете в контакт със сока, който отделят, можете да се отровите. Поверието гласи, че това растение има негативен ефект върху младите семейни двойки, затова тези цветя се отглеждат повече в бизнес помещения, отколкото в домове, предаде Actualno.com.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?