Следвайте ни

Мъчителна смърт застигнала сина на Тодор Живков

viber icon

Една от най-мистичните личности на соца, човекът за когото се носеха всевъзможни градски легенди, напусна този свят преди да е доживял до дълбока старост. Владимир Живков - синът на генералния секретар на ЦК на БКП и председател на държавния съвет на Народна Република България Тодор Живков издъхна на 69 години навръх 40-та годишнина от кончината на сестра си Людмила Живкова.

Владко, както го наричаше народът, не беше в добро здраве в последните десетина години, но не хроничните болести станаха причина за смъртта му. Онова, което го вкара в гроба се оказа загадка за най-големите ни светила в медицината. Живков изкара в болници последните месеци от живота си, а там така и не са успели да му поставят конкретна диагноза. Симптомите му били мъчителни, но не са били свързани с познато на медиците заболяване.

В началото на лятото Владко започнал да срещат трудности при хранене и поемане на течности, пише "Уикенд“, позовавайки се на информация от негови близки. Състоянието му се влошавало от ден на ден, но някогашният бонвиван категорично не искал да влиза в болница. Наложило се дъщеря му Бети да се върне от чужбина и да го умолява да постъпи в болница.

Любящата щерка успяла да убеди татко си да потърси помощ от специалисти. Семейството на Владимир намерило клиника, в която имало как да му осигурят самостоятелна стая, и той постъпил за лечение. С него в болничното заведение влязла и съпругата му Валя, да му дава кураж и да го обслужва.

Уви, колкото и да се старали медиците, не могли да направят нищо за подобряването на пациента. Тайнственото му заболяване продължавало да го мъчи и се стигнало до фаталния ден, в който Вовата се задавил смъртоносно със собствениците си храчки.

"Жестока смърт, която не пожелавам на най-големите си душмани. Дано сега страдалецът да е на по-добро място. Дано се радва на мир и спокойствие заобиколен от мама, татко и кака“, казва близка до семейството.

Научил за кончината на баща си синът на Владимир Тодор Живков-младши тутакси долетял от Америка, където живее с майка си Маруся Мирчевска. Първата съпруга на Вовата не дойде на погребението му, но никой не може да я кори, при положение, че с бившия ѝ се разделиха с грандиозни панаири и скандали през 80-те.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

обработка на мат'риЯла със сензации

обработка на мат'риЯла със сензации

01.08.2021 | 13:33

Просташкият Уикенд: "починал от мистериозна болест - не можел да гълта", каква мистериозна болест урудливи тъпаци, това сигурно му е поредния инсулт и майка беше така - трети инсулт, не може да гълта, дави се, не може да я храниш, със спринцовка и почина. А гадните ковид-ари от бялата мафия ти "обясняват", как хората умират от Ковид, а инсулта бил придружаващо и съпътстващо заболяване ...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?