Следвайте ни

Любозар Фратев обиколи Британия за 15 дни

Пловдивският бизнесмен използва екскурзията, за да разгледа няколко забележителни оперни театъра в Англия и Исландия

Пловдивският бизнесмен Любозар Фратев обиколи Британските острови с круизен кораб. През цялото време на 15-дневното пътешествие той бе в компанията на съпругата си Олга. Двамата изминаха по вода 3809 мили. 

За загрявка семейството направи тридневен тур из Лондон. Пловдивчаните гледаха "Кармен" в "Ковън Гардън", посетиха Роял Албърт хол и се разходиха по южния бряг на Темза. На път за Саутхямптън се отбиха в Уинчестер, за да видят кръглата маса в двореца на крал Артур и забележителната катедрала. 

От южния английски град норвежкият круизен кораб пое на запад, за да обиколи крайбрежието на Ирландия, а после се отправи към  Исландия, Норвегия, Холандия и Белгия, преди да се насочи отново към Саутхямптън. 

През цялото пътешествие не срещнахме изнервени и забързани хора, нямаше я и тукашната суетня. Всички градове, които посетихме, удивляват с чистота, ред и организация, разказа Фратев за "Марица". Бизнесменът е изключително впечатлен от операта в Рейкявик, която изумява със страхотна архитектура. Незабравим е и музеят на "Титаник" в Белфаст. 


 

Иван Кирев

Репортер екип „култура и шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?