49

Любовен петоъгълник: Лили Иванова прости на мъжа, от когото е била бременна

Лили Иванова се е сдобрила с първата си голяма любов – известния композитор Здравко Радоев, след десетилетия на тиха война и мълчание помежду им. Двамата заровили томахавките покрай скорошния 85-и рожден ден на маестрото. За това се похвали самият Радоев. „Вече редовно ми се обажда. Естествено, и сега за юбилея ми звънна. Каза хубави пожелания“, споделя той.

Любовната история на Здравко и Лили е сред най-емблематичните за миналия век. Двамата се залюбват малко преди примата да се срещне с втория си съпруг Иван Пеев, но докато е все още омъжена за първия – д-р Георги Павлов от Перник, когото твърди, че никога не е обичала. По същото време пък Радоев е женен за Богдана Карадочева. Така заплетени, отношенията им се превръщат в сложен любовен петоъгълник, от който само Лили излиза невредима. Здравко и младата естрадна звезда започнали да работят заедно случайно, но той бързо паднал в плен на таланта и чара ѝ. Чувствата към нея го накарали да се откаже от турнетата си с Леа Иванова, да я замени с Лили, а заради ревност да се разведе с Богдана, пише retro.bg.

„Постепенно се сближихме с Лили, любовта дойде по-късно. Тя все още беше женена за първия си мъж – доктора. Аз даже имах респект от това, че е семейна, някакво неприятно усещане, че вършим нещо нередно“, спомня си Радоев. „Тя забременя по време на нашата връзка извънматочно и получи кръвоизлив в хотела. Това стана по време на турне в Петрич. Спешно извикахме Бърза помощ и я оперираха по спешност. Отрязаха ѝ и втората маточна тръбичка, след което тя вече не можеше да бъде майка. Първата тръбичка беше отрязана в началото на брака ѝ с първия ѝ мъж д-р Павлов“, разкрива още композиторът.

„Когато се разведе с доктора, заживяхме заедно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се омъжи за моя приятел Ванко Пеев. Едва ли не аз самият провокирах чувствата ѝ към него, затова бях разочарован, че Иван ѝ предложи брак. Нещо, което аз не направих, защото смятах, че на този етап по-важни са музиката и кариерата“, допълва още Радоев.

Той никога нямало да забрави как Иван и Лили му сервирали новината, че ще вдигат сватба, докато всички вкупом били на турне в Белград. След случката певицата му обърнала гръб завинаги и десетилетия наред отношенията им хич не били цветущи. Доскоро Радоев я винеше, че никога не получил дори едно „благодаря“, че я изстрелял на върха на музикалната индустрия у нас.

Композиторът дълго време преживяваше на ръба на мизерията, докато бившата му любима се къпе в разкош и е милионерка от десетилетия. Радоев бил пенсиониран с указ на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци едва на 50-годишна възраст.

„Бяхме заедно с Емил Димитров, Васко Андреев и още един колега, но лично аз никога не съм подавал документи за пенсия, защото нямам такива, които да докажат трудовия ми стаж. Липсват ми 30 години!“, жалва се големият музикант, който и до ден днешен не получава пенсия за старост, а само социална. Въпреки това обаче пианистът, създал редица шлагери и работил с най-големите родни естрадни звезди, не падал духом и все още имал самочувствие. Справял се със сметките с подкрепата на близки и не се оплаквал.
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Лъчезар

Лъчезар

05.12.2023 | 13:03

НЕ ИСТРИВАЙ И СЕ ПАЗИ ОТ МОШЕНИЦИ ЙОРДАН ВЕЛИКОВ ИВАНОВ ЕГН 5901195280 И СЪПРУГА КРАДЛИВАТА СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА ДИМИТРОВА ИВАНОВА ЕГН 6302095291 ОТ РУСЕ, ОСЪЖДАНИ 22 ПЪТИ,40ФИРМИ ИЗМАМЕНИ, ПРИСВОЕНИ ЧРЕЗ ИЗМАМА 1000000ЛВ.НЕ ВЪРНАЛИ ПАРИТЕ НА НИКОГО, ПЛАЩАТ НА ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ И ЗА ТЯХ НЯМА ЗАТВОР. НЕ ИСТРИВАЙ.

Отговори
0 2
Бабо лили,имаш ли ,,топка,

Бабо лили,имаш ли ,,топка,

05.12.2023 | 11:00

Интересно ми е,покажи я,че съм ,,чочи,,от фишинг мръсотията,да пази господ!?

Отговори
1 0
Да одрязания език

Да одрязания език

05.12.2023 | 10:29

Има ,,голяма,,хрускаща кариера,кой не го може тва,емили кой?!

Отговори
1 2
Баба лалке

Баба лалке

05.12.2023 | 10:26

Що не си гледате,скапаните животи,а се занимавате с чуждите?!

Отговори
4 2
Е, неее...

Е, неее...

04.12.2023 | 16:31

Спомени от първата половина на миналия век... Все пак, Лиляна Иванова е родена 1937 г., както нейните съученички доказаха с документи и снимки от училището в Кубрат. Но пък, с партийната повеля на БКП винаги е била любимка на партийните секретари.

Отговори
7 8
Мерилин

Мерилин

03.12.2023 | 14:41

Насила са я накарали да го махне и да се разведе после. Била омъжена за приятел от гиммазията.

Отговори
12 6
Децата пречат на голямата кариера

Децата пречат на голямата кариера

03.12.2023 | 10:36

Лили, Бриджит Бардо, Мерилин Монро, Любов Орлова…

Отговори
20 7

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?