1553
Следвайте ни

Любимата икона на Ванга разваля магии

viber icon

Приживе голямата пророчица Ванга пращала хора за поклонение и молитва пред чудотворната икона на Богородица от Роженския манастир. След молитва пред нея тя можела да лекува, да разтуря магии и да дарява с деца. „Ванга имаше две любими икони. Едната се намира в къщата музей в Петрич, а другата е Роженската Дева, пише retro.bg.

Тя ѝ беше най на сърце. Що народ прати тука навремето Ванга. Болни от нерви, млади и стари, които са пред развод. После и много се връщаха да благодарят, задето Божията майка ги е спасила“, разказват възрастни хора от района. Като причина се изтъква, че иконата от Рожен е сред малкото чудотворни копия в световен мащаб на прочутата Иверска Богородица от Атон.

За нея има пророчества, че именно тя ще помага на хората в последните времена, в които живеем в момента, преди идването на Антихриста и Второто пришествие на Иисус. Приживе Ванга определяла святото изображение като уникат – едно от най-чудотворните в целия свят.

Всевиждащата жена винаги когато можела, идвала в манастира да се помоли за здраве. Обикновено обаче нямала много време от толкова хората, дето я чакали пред портата. Земляци на пророчицата споделят, че заради това приятели са ѝ носили цветя, които са пренощували пред лика на Богородица. Там те получавали божия благодат да чистят от уроки и зли сили.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?