1939

Любима актриса разкрива пет правила за по-добър живот

През 2003 година актрисата Кейт Хъдсън ни даде емблематичната романтична комедия „Как да разкараш гаджето за 10 дни“, а днес ни дава съвети как да постигнем по-добър живот, предава Tialoto.bg.

„Моята сутрин е проста. Събуждам се, раздвижвам малко тялото си. Пия топла вода и черно кафе. След това тренирам и си правя протеиново смути“, казва актрисата пред Women's Health.

Петте тайни на Кейт Хъдсън за по-добър живот


1. Почивайте от фитнеса
Да, правилно прочетохте! Трябва да си почивате от тренировките, за да се сдобиете с желаната фигура. Мускулите имат нужда от време, за да се възстановят и да бъдат готови за следващото натоварване. По този начин ще бъдете в оптимална форма за тренировката, която ви предстои, като не рискувате появата на контузии и схващания.

Треньорите дори насърчават да си правите кратки почивки, а когато се налага, и по-дълги, защото не можете непрекъснато да изисквате максимум от тялото си. Взимането на таймаут ви дава шанс да се завърнете по-силни в залата.


2. Променете тренировката
Макар да знаем колко е трудно да се премине към друга тренировка, особено когато сме намерили такава, която много ни харесва, промяната е наложителна. Постепенно тялото свиква с натоварването в режима ви и не трупа успехи, както в началото. Затова е добре да вдигнете интензивността, да включите нови упражнения, да се насочите към тежести.

Запомнете, че целите се постигат постепенно, така че не бързайте да се натоварвате прекалено. Усетете тялото си и неговите нужди, разберете лимита си и не го преминавайте. Ако правите неща, които са твърде тежки за вас, може да се контузите или да се нараните сериозно.

3. Вие сте уникални
Една от най-честите грешки е да следвате фитнес рутината и хранителния режим на ваш приятел, колега или познат. Всеки човек е уникален и неговите нужди са различни от останалите. Тялото ви е това, което трябва да слушате и да се движите според неговите желания и изисквания.

„Всеки човек е уникален, с индивидуални нужди, желания и способности. Затова трябва да намерим това, което ни прави щастливи и ни кара да се движим. Ако искате да карате колело, карайте колело. Ако искате да се разхождате, разхождайте се. Ако искате да плувате, плувайте“, казва Кейт Хъдсън.

Същото се отнася и до храненето. Диетите са строго определени режими за всеки от нас, така че е важно да слушате само и единствено тялото си. Разбира се, най-добрият начин за постигане на трайни резултати, е да се храните здравословно и ако е възможно, с помощта на диетолог. Така ще разберете кои храни са полезни за вас и кои всъщност ви вредят.

4. Дигитален детокс
„Мисля, че едно от най-важните неща, които можем да направим за нашето щастие, здраве и връзките с хората, е да оставим телефона. Трябва да се отделим от него за няколко часа. Не трябва да присъства на масата или когато сме с децата си. Трябва да се свързваме с хората на лично ниво“, казва Хъдсън.

Признава, че обича да е на телефона си, но е разбрала, че има време и място за това. Когато усети, че устройството ѝ вреди или пречи на социалния живот, тя го оставя вкъщи и излиза сред хора. Според актрисата, телефоните причиняват стрес и създават нереалистична представа за това как да изглежда животът ни.

5. Вярвайте на процеса
Постигането на напредък към промяна в здравето, фитнеса, кариерата, личното или психичното здраве ще бъде постепенно и нелинейно. Кейт съветва да правим бавни крачки и да не очакваме, че всичко ще се случи изведнъж. „Просто поемете дълбоко въздух и вярвайте на процеса. Знайте, че ще имате страхотни дни, но ще има и тежки и това е нормално“, казва тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?