46

Луна каза кое е първото нещо, което ще направи като депутат

Само един независим кандидат ще се яви на предсрочните избори тази година. Това е Луна Йорданова. Тя беше едно от най-ярките лица и на президентските избори през ноември, а сега атакува парламента. Дни след началото на предизборната кампания тя даде ексклузивно интервю за "На фокус с Лора Крумова". 

"Когато стана депутат, първото нещо, което ще направя, е да внеса законопроект за лустрация. Предишната Конституция на България е давала право да се отзовават съдии и съдебни заседатели преди срока, за които са били избрани. Освен това ще искам и смяна на системата", каза Йорданова. И поясни, че въпросната нова система ще гарантира участието на българските граждани в държавното управление. Това, по думите ѝ, са направили всички бивши социалистически държави, преди да тръгнат по пътя на демокрацията.

Йорданова се кандидатира за независим народен представител и ще се бори за подкрепата на избирателите в 25 МИР в София. Сред водачите на листи там са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП - Корнелия Нинова, Христо Петров-Ицо Хазарта, Костадин Костадинов и др.

"Отказах на две от най-големите партии. Няма да спомена имената им, защото те не заслужават. Само партиите са виновни за неудачите на нас, гражданите. Порочната система ме накара да се кандидатирам именно в този МИР", каза още Луна Йорданова. И допълни, че според нейните изчисления 10 000 гласа биха ѝ осигурили депутатска банка.

Тя увери, че сама финансира кампанията си, не получава субсидии и използва средства, които печели от концертите си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Психиатър

Психиатър

05.09.2022 | 09:19

Тази вчера избяга от лудницата ще я върнем да се излекува от пеенето на чалгия .

Отговори
2 1
Анти чалгар

Анти чалгар

05.09.2022 | 09:18

Тази да си гледа смотаната чалга и чалгарите прости. Къде се бута да се прави на политик това е за хора с мозък.

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.09.2022 | 10:54

ИЗВИНЯВАЙ но май единствения свестен чалгар е господин САШО РОМАН той е УПРАВИТЕЛ на ЧИТАЛИЩЕТО в КВАРТАЛ БОТЕВ СОФИЯ това е мое мнение не го налагам а и СТОЙНОСТНИТЕ ХОРА не се бутат по МЕДИИТЕ желая ВИ ПРИЯТЕН ДЕН господине

Отговори
0 1
Алито от София

Алито от София

05.09.2022 | 08:06

Ами не е лошо и Луна да влезе у парламента, чак тогава цирка ще е невероятен, чак тогава ще има и зрителите, интересуващи се от тези сериали от парламента

Отговори
0 2
Западняк

Западняк

05.09.2022 | 01:34

Тя трябва първо да завърши гимназия, а това няма да е лесно за нея, тъй като на горния етаж няма никой. Иначе ще си пее в сръбски ресторанти и ще си мечтае за политика. Срам за телевизиите, които и обръщат внимание.

Отговори
3 0
министъра на здравеопазването

министъра на здравеопазването

04.09.2022 | 23:13

На докторите от психиатрията на Пещерско шосе ще им издърпам ушите. Пациентката им вместо да си лежи с усмирителната ризка в леглото, следобеда обикаляше телевизиите, за да им учавства в предаванията.

Отговори
4 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?