4232

Лора Караджова избухна: Полицаите са като терористи!

За да се намали това напрежение, може би трябва да се подбират качествени кадри, катеогрична е певицата

Напрежението у нас расте все повече след скандала с МВР, който доведе до уволнението на главния секретар Живко Коцев. "България Днес" попита родните звезди какво мислят за българската полиция и по-точно колко добре си върши работата тя.

"Повечето полицаи са като терористи! Упражняват терор върху гражданите. За да се намали това напрежение, може би трябва да се подбират качествени кадри. Хора, които наистина желаят да защитават справедливостта, а не някакви, които да упражняват насилие",

категорично заяви Лора Караджова. Хитовата изпълнителка не е най-големият почитател на полицията у нас и смята, че много хора се възползват от властта, която имат.

"Явно те си мислят, че са по-властни. Упражняват някаква власт върху обикновените хора, като фактически не си вършат работата към хората, които наистина са съгрешили. Упражняват някакво действие върху невинни хора понякога, просто за да докажат, че са си свършили работата. Нормален човек, ходейки по улицата, се чувства по-скоро притеснен, отколкото защитен",

допълни тя.

Изпълнителката на "Повече от всичко" признава, че се държи любезно и спокойно, когато полицаи я спрат, и че на нея лично никога не са й правили проблем. Въпреки това наследничката на Йордан Караджов смята, че е извадила късмет с полицаите, с които се сблъсквала, и че болшинството не се чувства така.

"Човек дори и абсолютно нищо да не е направил, разхождайки се по улиците, се чувства гузен, виновен и уплашен. Мисли, че ако някой полицай го спре, ще си измисли някакъв проблем, с който да му наруши спокойствието и да го накара да се почувства виновен. И да го обвинява за нещо, което не е направил. Не знам защо това се случва в момента. Това е манталитетът на българската полиция", категорична е певицата.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?