1553

Лиса Кудроу: Гледам "Приятели" заради Матю Пери

Лиса Кудроу не обича да гледа себе си на екран, но прави компромис заради "Приятели". И то защото иска да се наслади отново на прекрасния и неповторим хумор на колегата си Матю Пери. 

Актрисата, която изигра ролята на Фийби Буфе в популярния ситком, сподели, че гледа сериала за първи път от много дълго време, след като Пери умира миналия октомври. По думите й, по този начин почита наследството и таланта му, които винаги ще останат в сърцето й.

 "Честно казано, не исках да го гледам, защото е твърде странно да гледаш себе си. Но ако се съсредоточа върху Матю, всичко се нарежда", казва 60-годишната Кудроу пред Hollywood Reporter. 

Допълва, че се смее с глас на всеки епизод и се удивлява колко забавен е целият актьорски състав. "Възхитена съм от Кортни. Възхитена съм от Джен. Матю, очевидно, е невероятно забавен. Никой не познаваше този хумор и тази енергия преди той да се появи. Мат ЛеБланк е ужасно забавен. Както и Дейвид Шуимър. Понякога дори се смея и на своите реплики", казва още Лиса. 

Въпреки че прекарва 10 години на снимачната площадка на "Приятели" и определено има стотици спомени, които пази в главата си, Кудроу е категорична, че най-отличителният е хуморът на Матю Пери. 

 Разказвайки за динамиката по време на снимки, актрисата заяви, че смехът постоянно е присъствал не само пред камера, но и зад нея, защото целият актьорски състав е страшно забавен. "И особено когато си около човек като Матю, чиято цел беше да те разсмива възможно най-много пъти на ден. Така че винаги се смеехме с глас, сълзите ни течаха от очите", казва още Кудроу. 

Гледайки хитовия ситком от 90-те е нейният начин да отпразнува 20 години от финала му, които бяха отбелязани този май. Но сега за първи път се е престрашила да пусне "Приятели" у дома, защото е смятала, че ще бъде странна картинка, ако някой влезе в къщата й и я види, че гледа себе си на малкия екран. 

Очевидно Кудроу е имала проблем и на снимачната площадка на ситкома, за който говори колежката й Дженифър Анистън. Екранната Рейчъл Грийн разкри, че Лиса е ненавиждала смеха, идващ от живата публика в студиото. Дори често се обръщала към хората и им казвала да спрат, защото сцената не е чак толкова смешна.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?