1939

Липсва ви страст във връзката? Правете тези 3 неща

 За да бъде жива любовта и за да се поддържа страстта, ритуалите са важни. Двойките, които успяват да съхранят страстта, близостта и любовта помежду си имат своите ритуали всеки ден. Те им помагат да покажат ангажимента си един към друг, както и да заздравят отношенията си всеки ден.
Кои са трите ритуала, които да правите всеки ден за повече щастие и близост във връзката?

1. Гушкайте се в леглото всеки ден преди да станете
Сутринта е забързан момент от деня, в който често нямаме време за нищо. Бързаме да се приготвим за работа, пием кафето си на крак, а често нямаме време дори за закуска. Ето защо сутрините са изпълнени със стрес. Ако допуснете стресът да вземе превес в ежедневието ви още от сутринта, това неминуемо ще се отрази на връзката и отношенията ви, пише  struma.bg. Затова отделяйте по няколко минути сутрин, в които просто да се гушкате и да увеличите близостта помежду ви. Вярвате или не, този малък ритуал помага за подобряване на усещането за щастие във връзката.

2. Отделяйте време през работния ден, за да изпратите съобщение или да се обадите на партньора си
Откъсвайте си малко време, за да се подсетите един за друг. Не чакайте вечерта, когато ще се приберете уморени и няма да ви се говори или да ви се прави нищо. Ще искате просто да се отпуснете на дивана и да се излежавате. Физическото и емоционалното изтощение от напрегнатите работни дни и забързаното ежедневие се отразяват на връзката. Затова използвайте момент, в който все още не сте достигнали точката на преумора и се чуйте с любимия човек. Разменете си няколко любовни изречения. Това е достатъчно, за да се почувствате част от едно цяло.

3. Провеждайте кратък разговор за чувствата си всяка вечер или колкото се може по-често
Откровените разговори са много важни за близостта и усещането за принадлежност във връзката. Ако говорите открито за чувствата си, комуникацията ви ще се подобри. Говорейки за положителните и отрицателните чувства, които се надигат у вас и които се предизвикват в дадени ситуации допринася за изглаждането на проблемите и за увеличаване на привързаността във връзката.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?