3906

Лили позлати икономката си! Мария натрупа цяла къща с дарове от примата

Лили позлати икономката си! Мария не си тръгва с празни ръце от дома на примата

 

Няколко стаи, пълни от пода до тавана с дарове от Лили Иванова, почиства и подрежда в къщата си в софийското село Яна - Мария, бившата икономка на примата. 72-годишната жена стартира в края на миналата седмица голямо есенно сортиране на подаръците, за да бъде готова за зимата.

 

Мария се радва на вниманието и грижата на Лили Иванова

 

Мериносови одеяла, купени в чужбина, маркови и бутикови якета, панталони, бельо, маратонки, ботуши, фини порцеланови сервизи и домакински уреди - това е материалният израз на доброто разположение на естрадната звезда към нейната ексдомашна помощница.

Мария прелива от щастие пред елегантната постеля за домашни любимци, подарена й от примата специално за кутрето Васко. За съжаление четириногото наскоро падна жертва на местни бабаити, които тровят и убиват от години кучета в Яна. Мария още е безутешна за загубения домашен любимец, а Лили била до нея в мъката й, защото самата изпълнителка на "Ветрове" обожава кучета и още не може да прежали легендарния си бял пудел Тото, пише "България Днес".

 
Преди да се озове в кухнята на поп иконата, родената в Криводол Мария е служител в Дома за ветерани на изкуството и културата в столичния квартал "Захарна фабрика", разказа самата тя. Там се запознава с Магда, по-голямата сестра на Лили Иванова, която работи в администрацията на Дома.

Роднината на топпевицата харесала чевръстата жена и я препоръчала на прочутата си сестра, която дълго време не случвала на икономки. След срещата си с Мария обаче и особено след като се убедила в нейното старание, преданост и дискретност, естрадната легенда се привързала към нея и с повод и без повод започнала да й показва, че е нужна и ценена.

 

 

"Лили си беше напатила от готвачки и домашни помощници, затова подхождаше много резервирано към всяка нова кандидатка. И всички бяхме изненадани, когато Мария влезе в дома й", разкриват хора от близкото обкръжение на примата.

По думите на ексикономката й изпълнителката на "Панаири" дори й отишла през лятото на свиждане в столичната болница, където Мария бе хоспитализирана заради камъни в бъбреците. Звездата влязла тихо като всички простосмъртни хора в отделението, наметната с халат, с маска и калцуни. Разбира се, появата й не останала незабелязана от персонала и пациентите, които не можели да повярват, че знаменитата певица е дошла да види своя позната.

 

Криводолчанката, преселила се от столицата след смъртта на съпруга си Митко в бащината му къща в Яна, вече над година съветва Лили Иванова да не ходи с високи токчета из покоите си, а да остави нозете си да почиват след концертите. На сцената поп иконата стои права с часове, а след това се оплаквала от болки в краката, твърди Мария. Тя довери, че пословично упоритата й ексработодателка се вслушала в напътствията й и в домашни условия вече се движела с удобни маркови маратонки.

За жалост, Мария вече няма възможност да се грижи за домакинството на великата изпълнителка покрай ангажиментите със селската си къща и малката си правнучка Мая. Но Лили редовно я кани в мезонета си и почти никога нейната бивша домашна помощница не си тръгва с празни ръце.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Стига

Стига

19.10.2023 | 10:41

с това отвратително чучело, бе.

Отговори
1 1
Като няма

Като няма

19.10.2023 | 08:16

♈️️️㊙️♨️‍☺️⭐☠️☠️♥️

Отговори
1 0
Като няма

Като няма

19.10.2023 | 08:15

Деца ще радва друга бабичка като нея . !!! И това се знае от години !!!!!☠️☠️☺️✊️‍‍‍❤️‍‍‍‍❤️‍

Отговори
2 1
А добро утро

А добро утро

19.10.2023 | 08:14

Това се знае от години къде спахте до сега .

Отговори
2 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?