3906

Лили Иванова завеща 16 милиона лева: Ето при кого отиде колосалната сума

Лили Иванова завеща 16 милиона лева: Ето при кого отиде колосалната сума

 

В края на годината Лили Иванова напълни отново две поредни вечери Зала 1 на НДК. Примата, която догодина ще стане на 85, за пореден път разби клишетата за творческо дълголетие с изявите си, след като през годината изнесе множество концерти, включително и бутиков в Народния театър през май. Пак през 2023 г. Лили Иванова сложи точка на спекулациите кой ще наследи имотите и спестяванията й, натрупани по време на дългата й кариера.

 

 

Примата обяви създаването на фондация, в която ще се влее цялото й движимо и недвижимо имущество, фондацията все още не функционира, но нейната цел е да съхранява паметта на певицата, да организира събития, да издава книги, както и да подпомага млади музиканти. Авоарите, които ще се влеят в сметките на фондацията, й са 16 милиона лева. Това става й ясно от документацията на организацията. Лили Иванова ще завещае: крупна сума на двете си племеннички, които са дъщери на по-голямата й сестра Магда, пише Филтър. 

 

 

Певицата се е грижила за тях като за собствени деца, платила е образованието им и е решила всичките им битови й проблем. Човекът, който намира специално място в завещанието й, е нейният тонрежисьор Ангел Попов-Ачо, който работи с най-голямата звезда на поп музиката повече от 30 години. Той е до нея по време на всичките й концерти близо три десетилетия, включително в залите “Олимпия“ в Париж и в „Арена София“.

 

Ачо е неин близък приятел и сред малкото хора, пред които тя споделя разочарования и страхове, които не смее да изрече дублично. Ангел Попов е толкова възхитен от примата, че твърди, че ако Лили Иванова стане шеф чистотата в столицата, София ще е по-чиста. На него звездата е решила да завещае сума, която мнозина твърдят, че е 1 милион лева. Той е и човекът, натоварен да следи да няма злоупотреби с творчеството й след години. През април догодина Лили Иванова става на 85 и е планирала поредно турне. Приходите от него ще се влеят отново в сметките на фондацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Отвратителен

Отвратителен

24.12.2023 | 09:01

човек е по принцип. А с парите си да прави, каквото иска, но с тази фондация пак цели да е безсмъртна, което говори за огромно его и налудничавост.

Отговори
1 0
Най

Най

23.12.2023 | 12:55

После и без това не може да си ги носи в пирамидата . Там горе всички са голи и без пари.

Отговори
5 1
ertre

ertre

23.12.2023 | 12:32

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може---~-- https://da.gd/xlbio

Отговори
1 3
Почитател

Почитател

23.12.2023 | 10:01

Недостижима! Правилно постъпва, създавайки фондация. Лили е прекрасна, сама вървяла и достигнала висоти. Да е жива и здрава!

Отговори
11 2

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?