Следвайте ни

Лили Иванова в страстна прегръдка с младок запали мрежата СНИМКА

viber icon

Лили Иванова във вихрен танц с граничар от Българската народна армия. Такава ретро снимка публикува днес естрадната прима в официалните си страници в социалните мрежи. Тя се похвали и с други фотоси с военни, правени преди 43 години в едно от най-строго охраняваните села по времето на социализма - село Звездец в Странджа в близост до българо-турската граница.

По онова време всички населени места в радиус от 15 км от границите ни се водеха затворена гранична зона и външни лица, т.е, хора, които не живеят там бяха допускани само със специално разрешение от МВР и след щателна проверка. Преди 1989 г. село Звездец беше един от стратегическите обекти в НРБ, тъй като там се намираше едно от военните поделения, което зорко бдяха НАТО-вските врагове от юг - от Турция и Гърция да не нападнат социалистическата родина. 

Именно в Звездец през 1977 г. Лили Иванова изнася специален концерт за граничарите от Българската народна армия и за семейства, които живеят в селото. На кадрите, които певицата е публикувала се вижда, че тя е заобиколена от усмихнати военни, които я слушат в захлас, както и от местни жители, довели и своите деца. Лили пише, че снимките са й изпратени от Филип Александров.

38-годишната тогава певица е облечена с дълга бяла рокля и е с къса черна коса. А на една от любопитните снимки тя едновременно пее и танцува с млад граничар, който е усмихнат до ушите и очевидно е щастлив, че може да се отърка у популярната певица. А в поделението в Звездец условията са най-сурови, защото българо-турската граница по времето на соца беше най-строго охранявана, а понякога граничарите имаха дълги безсънни нощи, пише Лупа.бг.


"Ако българките бяха като Лили Иванова, нямаше да сме на тоя хал", е написала под ретро снимките дама на име Ирина Бояджиева, която очевидно е фен на естрадната прима.

Друга почитателка на Лили - Силвия Станимирова пък споделя: "За първи път я видях на деня на химика в Лакпром през 80-те години. Мъничка, нежна като капчица роса, а всъщност е толкова голяма. Всички искаха да я докоснат, да подарят цвете, за да я целунат. Прекрасна е нашата Лили."

 

Заради своите добри отношения с Българската армия през юли 2009 г. примата на българската естрада получи званието полковник. На тържествена церемония в Министерството на отбраната тогавашният министър Николай Цонев даде на Лили Иванова почетно офицерско звание от медицинските служби на Българската армия и я награди с офицерски кортик.

Самата Лили Иванова разказа тогава, че като медицинска сестра още през 1964-65 г. е станала редник в Българската армия и добави, че винаги е била дисциплинирана като войник.

"Аз имах звание редник (...) Получавах повиквателни, разбира се, но след това се отказах. Правех инжекции и сега мога да правя. Но сега правя съвсем други инжекции, които също някои хора ги заболява от моите инжекции. Но аз ги правя и ще продължавам", подчерта примата.

Дори и като певица, Лили Иванова е продължила да служи на армията и специално за сухопътните ни войски е изпяла песента "От векове за векове".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Куджо

Куджо

14.11.2020 | 09:03

Колко младоци и минаха за тези сто години!

Отговори
0 3
Интелигентен

Интелигентен

13.11.2020 | 20:48

Дали има в домът си военна униформа с пагони,с по четири звезди НА ВСЕКИ ПАГОН? Никога не се е показвала като ПОЛКОВНИК. И...дали получава добавка към пенсията си и специални ОБЛАГИ от военните?

Отговори
0 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?