71

Лили Иванова на война заради палата си насред София

Огромна тераса с тропическа растителност и джакузи разбуни духовете на комшиите

 

Ожесточена междусъседска война от години води примата на родната естрада Лили Иванова. Вечната Амбър се съди с част от комшиите си от легендарната кооперация на столичната ул. „Оборище“, където се намира просторният ѝ мезонет. Делата се точат около десетилетие, а ябълката на раздора била терасата на певицата, пише retro.bg.

Част от съседите на Лили роптаели, че тя окупирала покривното пространство на кооперацията и там си достроила и остъклила огромна тераса, която гонела по размер квадратурата на мезонета ѝ. Единствено звездата имала достъп до нея, тъй като се намирала буквално над жилището ѝ, което е на последния етаж на сградата. Всички останали било невъзможно да се доберат до нея, защото Лили си избила вход от своя си апартамент.

Тази тераса е остъклена от горе до долу и е декорирана с пищна тропическа растителност. Отвън погледната е като стъклен дом, а отвътре приличала на джунгла. Носят се легенди, че там естрадната прима имала джакузи и разни други спа екстри и ползвала мястото, за да релаксира в домашни условия. За нея от години е немислило да отиде на хотел и да се появи по бански пред почиващите, затова си направила кътче за релакс у дома. Тъй като не поискала позволение от комшиите си, част от тях не били доволни от окупирането на общото покривно пространство. Засега обаче делата нямали изход и продължавали да висят без финално решение.

В огромния апартамент насред ултраскъпата столична ул. „Оборище“ естрадната икона се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков – син на втория човек в държавата по Татово време Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да си събере багажа и да напусне луксозното жилище, но свекърът ѝ проявява щедрост и ѝ казва, че ако плати символична цена за жилището, може да остане. Така звездата живее в апартамента вече 50 години. Неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко да се лиши на света, но от този мезонет – никога.

Стойността му гони 4 милиона лева към днешна дата. Жилището е обзаведено в бароков стил с изцяло поръчкови мебели. Само златният трон на примата, на който тя си пиела кафето, струвал 12 хиляди евро. През годините звездата е влагала милионите си, изкарани от концерти, в множество имоти с инвестиционна цел. Част от тях разпродаде в последно време след скока на цените на пазара, за да удвои печалбите си. Цялото си имущество обаче миналата година тя завеща на фондацията, която основа на свое име. Нейната сестра Магда, двете ѝ племеннички Мария и Радмила и децата им няма да получат и стотинки от него. Дори дрехите си, предметите в дома си, включително правата над творчеството си, Лили остави на фондацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Българин

Българин

20.01.2024 | 17:02

От Лили Иванова нищо не става, освен пеенето. Но и то е да време. Всички тези недвижими имоти и пари да си ги занесе при Св.Петър. Там ще и тряват , както на другите хора.

Отговори
4 1
tyuytu

tyuytu

20.01.2024 | 13:24

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести.[] Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички----- https://da.gd/menbio

Отговори
0 3
НАКРИВО ДА ТЕ ПОГЛЕДНАТ

НАКРИВО ДА ТЕ ПОГЛЕДНАТ

20.01.2024 | 12:23

КАК МЕ ПОГЛЕДНА НАГЛОТО ЖИВОТНО НА ПЪРЗАЛКАТА И ЩЕ ИМ РАЗБИЯТ ГЛАВИТЕ В БОРДЮРА :)

Отговори
0 3
Офффф

Офффф

20.01.2024 | 12:21

Аман от тая ,да бутат това което съградила без разрешение на съседите . И да дари апартамента купен за символична цена и да ходи в старчески дом. Там и е мястото. И стига е пяла ,че вече е досадна . И новините и сводките за нея.

Отговори
6 3
Габи

Габи

20.01.2024 | 12:57

Ако имаше малко достойнство, човещина и етичен морал нямаше да остане в този апартамент. Единствено алчността са били водещи в тази жена. Жалко, че има дебилни и непретециозни с щества, които пълнят залите на мухлясалите и концерти с билети за стотици левове, а след това се правят на бедни пенсионери и молят за помощи и добавки.

Отговори
7 5
НИКОЙ!

НИКОЙ!

20.01.2024 | 12:19

НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПИПНЕ С ПРЪСТ! СМЪ РТТА СЕДИ ТОЧНО ЗАД ТЕБ! ;) youtube. com/watch?v=akYrh-WYqEU

Отговори
3 1
ЦУКЕРОВИ

ЦУКЕРОВИ

20.01.2024 | 12:08

СЕМКАТА ЩЕ ВИ РАЗПЛАЧА! youtube. com/watch?v=H2ZAOyRC_O4

Отговори
0 2
КАКТО УМ РЕ

КАКТО УМ РЕ

20.01.2024 | 12:04

РЕЙХАН ХРИСТОВА, С РОЗАТА :)

Отговори
1 0
ЧИ ФУТКАТА

ЧИ ФУТКАТА

20.01.2024 | 12:03

ДЕТО СЕ ПРАВИ НА ТУРКИНЯ, ЩЕ УМ РЕ.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?