4020

Лейди Гага се отърва: Няма да плаща $500 000 за върнатите й кучета

Лейди Гага няма да плати награда от 500 хиляди щатски долара на жена, върнала кучетата й, които бяха откраднати през 2021 г., съобщи BBC, цитирани от БТА.

Ищцата Дженифър Макбрайд заведе дело срещу изпълнителката за обещаното възнаграждение "без въпроси", както и за обезщетение в размер на 1,5 млн. щатски долара. 

Според съдията по делото Макбрайд не може да претендира за парите, тъй като ролята й при връщането на кучетата на звездата е довело до присъда за получаване на крадени стоки.

Адвокатът на ищцата заяви, че певицата и актрисата е нарушила договорката и я е измамила, като не е платила след връщането на домашните й любимци.

В решението си съдията Холи Джей Фуджи пише, че Макбрайд "няма право на последващо обезщетение заради техните неправомерни действия, като иска да приложи договора".

През февруари 2021 г. Райън Фишър разхожда трите френски булдога на Лейди Гага в Холивуд, когато е прострелян в гръдния кош. През декември миналата година Джеймс Хауърд Джаксън беше осъден на 21 години затвор за опит за убийство. След стрелбата Джаксън и съучастниците му взели две от кучетата. Третото избягало и по-късно е намерено от полицията.

Двете откраднати животни са върнати невредими от Макбрайд два дни по-късно, след като Лейди Гага предлага наградата.

Жената е арестувана заедно с още четирима души през април 2021 г. и е обвинена в съучастие в опит за убийство.

През декември тя сключи споразумение за отпадане на това обвинение и не се призна за виновна по обвинение в получаване на откраднато имущество, за което беше осъдена на две години условно.

Тя отрича да е замесена в кражбата, като твърди, че е взела домашните любимци на Лейди Гага само "с конкретната цел - да осигури защитата им и да ги върне безопасно".

Това е нещо, което адвокатите на носителката на награди "Грами" и "Оскар" твърдят, че "няма никакъв смисъл".

Сега съдията потвърди предишно решение, като заяви, че Дженифър Макбрайд не може да претендира за възнаграждение, защото "има нечисти ръце".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?