1939

Лесен трик: Как да заредим смартфон Android най-бързо

М одерните смартфони се зареждат доста по-бързо, но въпреки това понякога се налага да си осигурим възможно най-много допълнителна енергия за най-кратко време. How-toGeek дава няколко идеи как да заредим Android смартфон най-бързо.

Най-лесният начин е смартфонът да бъде напълно изключен докато се зарежда. Тогава няма да има допълнителни работещи процесори, които да използват енергия и системни ресурси.

Разбира се, това не винаги е най-удачният вариант. Затова друга очевидна препоръка е да бъдат изключени всички ненужни приложения и телефонът да не се използва докато се зарежда.

Също така е по-добре да се използва зарядно и телефонът да се зарежда през електрическата мрежа, а не през USB порт, пише  vesti.bg. Последният има доста по-малка максимална мощност за предаване на енергия, което означава и доста по-дълго време за зареждане на устройството.

В наши дни дори и зарядните обаче са различни. В зависимост от модела на смартфона, той може да поддържа и доста по-мощни зарядни, които съответно ще осигуряват по-бързо зареждане. Тези зарядни обаче не винаги са включени в комплекта. Затова е добре да се провери в спецификациите на устройството какви зарядни поддържа и да се използва такова за максимална скорост.

Важно е да се уточни, че за възможно най-бързо зареждане от значение е дори кабелът. Той също трябва да поддържа по-високата мощност, като някои телефони предупреждават, ако не се използва подходящ кабел. Все пак, не трябва да се разчита на евентуално предупреждение, а да се провери отново в спецификациите на устройството. И тук производителите имат собствени предпочитания за различни технологии и стандарти.

Макар технологиите за безжично презареждане вече също да са много по-развити, те все още не могат да се мерят по скорост с традиционното зареждане през кабел и зарядно. Затова, ако човек иска максимум скорост, трябва да използва кабел, а безжичното презареждане да бъде за моментите, когато не бърза.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Изключително полезна новина

Изключително полезна новина

20.05.2022 | 08:32

Колкото че водата е мокра

Отговори
0 0
Диноас

Диноас

18.05.2022 | 09:02

Има бързо зареждащи през USB на 21W просто трябва да се потърси. Вярно е че телефонът ми подържа по голяма мощност но пък 21 не е толкова зле

Отговори
0 0
Иванов

Иванов

16.05.2022 | 12:22

Какво толкова го усуквате за бързо зареждане изключете напълно телефона и включете зарядното за телефона.

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?