Следвайте ни

Леми живеел в кочина, ходел с уникално бельо

viber icon

Дейв Гролш все още пази ярки спомени от посещението в дома на Леми Килмистър в апартамента на басиста на „Motorhead” в Лос Анджелис. "Бях шокиран колко беше отвратително това място", разказа бившият барабанист на „Нирвана” и фронтмен на „Foo Fighters” пред сп. „Classic Rock”.

„Беше пълно със списания и VHS касети, подредени на височина от три до четири фута, а Леми седеше на дивана си в черното си бельо с щампа на паяжина, докато говореше по телефона и беше спрял някаква видео игра на пауза", споделя Гролш.

След като телефонното интервю на Килмистър приключва, легендата за метъла предложила на госта си чаша „Джак Даниелс”. "Беше 11:15 сутринта, но не можех да откажа и казах „Разбира се“, спомня си Гролш.

„Никога, никога няма да забравя всеки малък детайл от този ден“, добави той. „Особено черното бельо на Леми, с паяжина и черна вдовица-паяк точно там, където се намираше ч****т му”.

Гролш е известен ученик на Леми, който е привлякъл музиканта да свири в неговия страничен проект „Probot” и да се появи във видеоклипа на „Foo Fighters” от 2011 г. "White Limo". Гролш кани Леми на сцената по време на звездния концерт на „Foo Fighters” през 2015 г.

Иън Фрейзър „Леми“ Килмистър е английски музикант – певец и бас китарист, роден през 1945. Известен е като основател, вокал и басист на британската рок група Моторхед. Умира на 28 декември 2015 в Лос Анджелис, Калифорния, припомня БГНЕС.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?