49

Лакомията е брутална! Този човек измами Лили Иванова с много пари

Естрадната прима Лили Иванова е станала жертва на измама. Това разкри нейният личен пиар и мениджър Николай Недеков във своя профил във фейсбук. Оказва се, че служителка на Плевенската филхармония се опитала да саботира звездата покрай предстоящия ѝ концерт там на 20 юни, като не продавала билети за него. Това довело до огромни парични загуби за Лили, която от всяка своя изява печели поне по 200 хиляди лева, пише retro.bg.

„Потрес! Рядко пиша по повод потреса си за определени ситуации, които ни заобикалят в България, и отношенията между хората! Но това, което ми се случи, ме разтърси. В работата си с Лили Иванова съм свикнал да срещам всякакви нагли и недостойни постъпки спрямо нея или екипа ѝ“, пише нейният мениджър. Разказа си той продължава така: „Накратко: Сайтът на г-н Благо Солов, който продава билети за Турне 2023 г. на Лили Иванова, има сключен договор с плевенската филхармония от дата 12 май 2023 г. за продажба на билети за всички събития на физическата каса на филхармонията в гр. Плевен, като договорът е възмезден и Плевенската филхармония получава определен процент от всеки продаден билет като възнаграждение. Във въпросната физическа каса служител на държавната институция е г-жа Ваня Михова – дама на предпенсионна възраст с дългогодишен опит в продажбата на билети. Г-жа Михова години наред извършва и частен бизнес на работното си място, като продава билети за всякакви частни културни събития в Плевен, докато получава заплата от държавната Плевенска филхармония. Повечето организатори на събития са ѝ заплащали с договор или на ръка проценти върху обороти, които са немалки суми, обслужвайки единствено частния ѝ интерес. Пак подчертавам, че тази ѝ частна дейност се извършва в касата на държавната Плевенска филхармония, в работното време на г-жа Михова, за което тя получава държавна заплата. Няма лошо! Може да го прави, някой си затваря очите, държавата е ощетена, всичко е точно. Свикнали сме! Като прах в очите на обществеността г-жа Михова заплаща малък наем на Плевенската филхармония за частната си дейност. Но остава въпросът как осъвместява 8-те работни часа, за които получава държавна заплата, с частния си бизнес, който извършва в същите 8 часа…“, пише Недеков.

 „Сайтът предоставя като дарение техника за оборудване на касата със служител г-жа Михова и прави обучение на същата да продава билети, като тази дейност носи средства в бюджета на филхармонията. Осъзнавайки, че е лишена от възможността да печели лично за себе си, а ще трябва да изпълнява най-после служебните си ангажименти на касиер на филхармонията, г-жа Михова посреща служителите на сайта с думите: – Аз няма да продавам, защото няма да вземам нищо. Не съм съгласна! След това става ясно, че има договор за това с директора на Плевенската филхармония г-н Дяковски и привидно г-жа Михова спира с нападките и се съгласява да ѝ бъде проведено обучение как да продава билети през сайта“, обяснява още мениджърът на Лили. Това обаче не е финалът на казуса.

„19 дни по-късно се установява, че г-жа Михова е връщала десетки плевенчани, желаещи да си купят билет за Лили Иванова на касата, с отговора: „Тук не се продават билети за този концерт, само на сайта“, като в същото време е убеждавала служителите на сайта, че хората не са искали да купуват на каса, защото „им било скъпо“… Наложи се да изпратим скрит клиент, който записа скандален разговор с г-жа Михова с явни лъжи и манипулации. След него ѝ потърсих лична отговорност по телефона, на което тя отговори, че е болна, човек с ТЕЛК, и не може да се натоварва повече, за това не е продавала билети…“, разкрива пиарът на Лили.

Той призова всички културни институции да вземат отношение. „Уважаема г-жо Михова, ние Ви прощаваме лакомията и меркантилността! Прощаваме Ви, че сте се самозабравили и „доите” държавната хазна със заплатата си, докато печелите от „часпрома“! Прощаваме Ви, че Ви се плаща „на ръка“ и сте в сивия сектор! Прощаваме Ви, че лъжете и манипулирате плевенчани! Концертът на Лили Иванова ще бъде разпродаден и без Вас, хората ще преживеят магията на музиката дори и с Вашето саботиране. Не се притеснявайте! Лили Иванова е свикнала да живее с обичта и омразата и да гледат на нея като на банкнота!“, завършва излиянието си мениджърът на примата. Самата тя също била разгневена от ситуацията. Всеизвестен факт е, че естрадната легенда е изключително бдителна, когато става дума за финанси, и през дългогодишната ѝ кариера никой не е успявал да я измами.
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Стана ми жал за ограбената Лили Иванова

Стана ми жал за ограбената Лили Иванова

20.06.2023 | 13:07

Но още повече ми е жал за всички ония, дето ѝ ходят на концертите.

Отговори
5 3
Ваня Михова

Ваня Михова

20.06.2023 | 11:32

Който е писал статията да си скъса дипломата, ако има такава. Заглавието е "Този човек измами Лили Иванова с много пари", в същото време завършва с "през дългогодишната и кариера никой не е успял да я измами". Успех, майна.....

Отговори
8 1
Тая Ваня Михова е за народен съд

Тая Ваня Михова е за народен съд

20.06.2023 | 10:59

И познайте какво ще й се случи!

Отговори
7 1
Пенсионерка

Пенсионерка

20.06.2023 | 16:49

Много преди нея трябва да се наредят други. Ако е само тя в тая държава...Ако в България спрат да крадат само един ден, няма да има бюджетен дефицит.

Отговори
3 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?