Следвайте ни

Култово: Две дами се били за Христо Сираков с карате хватки

viber icon

Любен Дилов-син разказа култова история от планинското имение на покойния бизнесмен Христо Сираков. В последните години писателят и плейбоят, който почина след усложнения от инсулт, заформиха успешен тандем около издаването на еротичното списание "Плейбой" и конкурса за плеймейтки, пише pik.bg.

"Внезапно, на прочутата му вила на Щъркелово гнездо, се засякоха неканени две изключително красиви и известни млади дами. Без излишни словесни престрелки, дамите така се сбиха, че и Брус Лий да беше жив, щеше да има какво да научи от тях. Скован от панаирджийската си душа, аз стоях абсолютно неспособен, не само да предприема каквото и да е било, но и да измисля някаква приемлива лъжа, с която уж да замажем конфуза", описа преживяното Дилов-син.

"Не знам как, но Христо успя първо да ги разтърве, след това да говори насаме с всяка една от тях, редувайки ги така, че другата да не остава достатъчно време сама, за да подпали отново. В края на сцената едната си тръгна, все пак убедена, че Христо е "нейния човек", а другата отиде да си мие разбития нос, убедена в абсолютно същото. Христо - останали вече само двамата - си позволи да се отпусне.

Седеше в средата на хола, с два стръка прясно взаимно оскубани екстеншъни в ръце, погледна ме леко объркан и попита: "Сега какво да пия?!". Имаше предвид нещо за сърцето, защото то напоследък му играеше номера и често излизаше от ритъм. "Пий шампанско - казах му - на 62 години си и вместо да влачиш подлоги по болнични коридори, току-що две жени от тези, които другите мъже виждат само на кориците на списанията, се изпопребиха за теб! Шампанско пий, идиоте!", разказва още Дилов. 

Той посвети дълъг очерк на своя приятел, с когото дълги години бяха рамо до рамо не само в съвместната им работа около Мъжката библия, но и извън светлините на прожекторите.

"Този удивителен човек цял живот беше посветен наистина на любовта, красотата и приятелството. И някак между другото успяваше да бъде изключително успешен бизнесмен, грижовен син и баща, и истински верен и на себе си, и приятелите си. Мисля, че тайната е в думите и помислите. За десетилетията, през които го познавам аз не съм го чул да произнася и едно изречение на омраза! Не оставяйте с грешно впечатление - не говорим за Майка Тереза, а за човек, който снизходително приемаше публичното си прозвище "Стоте манекенки". Снизходително, защото жените в живота и леглото му със сигурност бяха поне десет пъти повече от сто!... Той беше просто заразителен бохем, който увличаше най-вече с добротата си....

През годините съм се начел и нагледал на всякакви вулгарни обяснения за изключителния му успех сред по-красивото човечество. С новината за смъртта му комплексираните се възпалиха още повече. И всички "обяснения" са до едно като извинението с турското робство. Богат бил, затова му се нахвърляли жените. Повярвайте, не парите привличаха и мъже, и жени около него. Колкото и да е трудно за вярване, най-голямата му харизма беше именно добротата и всеотдайното carpe diem - улавянето на мига, в който всяка от избранничките му, въпреки славата му на Дон Жуан, се чувстваше първата и единствена жена на света. Всеки приятел беше най-добрият приятел. Всеки партньор - единственият и най-важният.... Христо успяваше да накара всяка жена да се почувства като единствен донор на щастие в живота му", пише за своя другар Дилов-син.

Коментари (1)

!!!

!!!

02.10.2020 | 11:12

Дилов-червен да уточни, че боят е бил за парите му...

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?