Следвайте ни

Кучето замества хапчето за сън и броенето на овце при безсъние

viber icon

Кучето безспорно е най-добрият приятел на човека, но освен добро настроение, гушкане, забавни игри и релаксиращи разходки, любимото четириного може да ни помогне дори при проблеми със съня. Така че, ако се чудите дали да пуснете домашния си любимец в леглото, прочетете доказателствата, че това е най-доброто решение, което да вземете.

1. Кучетата са в състояние да намалят чувството за тревожност и безпокойство, а това улеснява заспиването

Кучетата са популярни с това, че намаляват нервността и помагат на хора с тежки тревожни разстройства. Най-малкото, грижата за кучето кара собственика да излиза навън и да живее пълноценно живота си, но също така създава спокойствие през деня и вечерта. Ако позволиш на кучето си да спи в леглото ти, това може да ти помогне да спиш по-добре и да се чувстваш по-спокойна.

2. Кучетата ни помагат да се чувстваме защитени

Когато човек си вземе куче, обикновено започва да се чувства по-сигурен. Дори и декоративните породи са в състояние да те предупредят за предстояща опасност с лай, дори и да не могат да те защитят. А колкото по-близо го допуснеш да е до теб, толкова повече се засилва чувството за сигурност. Така, ако кучето е до теб в леглото, ще можеш да заспиш много по-лесно.

3. Кучетата обожават да бъдат глезени

Кучето винаги ще е много щастливо и благодарно, когато му позволиш голяма близост с теб. Това, че виждаш щастливо едно от любимите ти създания ще ти донесе доза щастие преди сън.

4. Кучетата даряват уют и топлина

Възглавниците и меките завивки са уютни и топли, само че те въобще не могат да се сравняват с топлината, която е в състояние да ти даде едно куче. Меката му козина и обичта му са незаменими. Доста от собствениците си признават, че пускат кучетата да спят в леглото им, за да ги топлят през нощта. Все пак телесната температура на кучетата е по-висока от човешката. Даже и едно малко кученце ще те накара да се чувстваш доста по-удобно.

5. Кучетата гонят депресията

По абсолютно същия начин, по който облекчават чувството за тревожност, е доказано чрез изследвания, че кучетата са в състояние да намалят симптомите на депресия при всеки човек. Този домашен любимец предлага безусловна любов, а това, че има за кого да се грижиш, те кара да се чувстваш още по-добре. Много специалисти твърдят дори, че кучетата намалят високото кръвно налягане. Тези неща ще ти помогнат да спиш още по-добре.

Нека обобщим - кучетата помагат при безсъние. Този проблем може да бъде много сериозен и даже може да доведе до сериозни или хронични здравословни проблеми. Част от тях са затлъстяване и диабет, затова, ако имаш проблем със съня, трябва възможно най-бързо да потърсиш решение. Един чудесен вариант е да оставиш кучето си да спи до теб. Това като цяло е добре за психическото ти здраве. Ако основните причини за безсънието ти са притеснения или тревожност, като просто позволиш на косматия си приятел да си легне до теб в леглото, ще ги пребориш с лекота, пише fakti.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?