4020

Кучето на кмета на Цалапица е най-красивото бебе в света

Домашният любимец на кмета на Цалапица Ивайло Данаилов - Борис, спечели първо място и приза "Най-хубаво бебе" на Световното първенство за кучета в Загреб, Хърватия. Петмесечният английски спрингер спаньол бе представен лично от съпругата на Данаилов - Христина, която е професионален хендлер-треньор на кучета.

"Беше много емоционален и щастлив момент за всички. Борис е много добро куче, дружелюбен и раздава целувки на всеки", сподели пред "Марица" Христина Данаилова. Тя разказа, че Борис е на 5 месеца и е внесен от много известен развъдник от Полша. Тази порода кучета произлиза от Англия и се е използвала предимно за лов на птици. В Източна Европа е рядко разпространена, а в България - още по-малко. Първите екземпляри са внесени от Христина преди 10 години, като в момента в страната ни има максимум 10 кучета от тази порода. Поколенията от нея се изнасят за Централна и Западна Европа, има и българско кученце, изнесено за Америка. 

"Това е най-големият успех на това световно за България. Борис прослави страната ни, като бе избран от квалитетно жури за най-красивото бебе в света за 2024 г.", разказа щастлива и горда Христина.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?