71

Кучетата предпочитат народна музика пред хеви метъл, вижте защо

Собствениците на кучета знаят, че домашните любимци харесват музиката; това може да изненада онези, които не ги притежават. Музиката е създадена за наше човешко удоволствие, обичаме я заради чувствата и емоциите, които може да породи в нас. Но кучетата също обичат музика.

Изследване, проведено от Betway, хвърля светлина върху музикалните вкусове на нашите космати спътници, като резултатите от него показват, че кучетата ни имат определени предпочитания, когато става въпрос за музика, пише "Контактмюзик".

Изследователите са натрупали ценни знания за собствениците на кучета, като са използвали fitbark - специфичен за кучетата GPS тракер. Кучетата са били оценявани, докато са слушали или гледали различни медии, като резултатите от излагането на музика дават представа за видовете музика и звук, които нашите кучета обичат най-много.

Музика, която допада на вашето куче
Разбира се, като собственици тези, които имат кучета, обикновено се стремят да създадат спокойна среда за своите любимци у дома.

Изследването разкрива, че най-добрият жанр музика за постигане на тази цел всъщност е... фолклорната музика.

Това ще бъде изненада за мнозина, които биха предположили, че класическата музика заема това място. Кучетата, изложени на фолклорна музика през предходната вечер, са спали най-спокойно. Класическата музика също е дала добри резултати, но фолклорната музика побеждава.

Интересен и донякъде изненадващ претендент тук, в раздела за релаксация, е джазът, който е също толкова ефективен, колкото и класическата музика, за да осигури на кучето ви спокоен нощен сън.

Не е изненадващо, че хеви метъл музиката изостава.


Въпреки че можем само да си представим как кучето възприема музиката, здравият разум ни подсказва, че комбинацията от дълбок бас и силни текстове, които рок музиката притежава, не отговаря на вкусовете на нашите кучета за релаксираща музика.

Всяко куче и домакинство е различно, така че отделянето на време за експериментиране с различни жанрове и изпълнители би трябвало да ви състави плейлист за кучето, който ще донесе чудесен сън за всички.

Каквато и музика да изберете, тя наистина може да помогне за релаксацията на кучето ви и за това то да се чувства по-спокойно, така че определено си струва да се помисли за това, ако искате щастливо и спокойно куче.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?