Следвайте ни

Кризата е време за салса и бачата

viber icon

Във времето, в което прекарваме повече време заедно с половинките си, е добре да измислите нещо ново. Може би точно сега е моментът да се присъедините към новите класове за Salsa Cubana style (понеделник и петък от 19.30 часа) или Bachata Sensual  (вторник и неделя от 19.30 часа).

Кубинската салса е забавен и ритмичен социален  танц за двойки.  Много често няколко двойки се събират да танцуват в кръг, наречен Руеда, и движенията се изпълняват в синхрон под командата на водещ. Социалният характер на танца се определя от факта, че всеки кавалер танцува с всяка дама.

Лек, романтичен и чувствен, танцът БАЧАТА е израз на неговия интимен характер, произлизащ от самото звучене на песните, които разказват истории за любов. Както при всичките латино танци основният ход е много лесен, но важното е тялото да обрисува движения, характерни за съответния танц.

Бачата сеншуал (Bachata Sensual) е стил, произлизащ от Кадиз, Андалусия, Испания от Корке Ескалона и Джудит Кордеро. Корке започва да развива свой собствен стил, вдъхновен от свободните танци и бразилския звук. Като научава как мъжът да води жената, а тя съответно да следва в танца. Резултатът е нова независима танцова форма със строги принципи на водене и следване, с предимно кръгови движения и телесни вълни, но също така и изолиране на тялото и спадове, когато танцьорите усещат, че музиката го изисква.

Спазвайте добра лична хигиена! Грижете се за своето здраве и бъдете отговорни за здравето на другите! Ние спазваме всички условия и противоепидемични мерки за комфорта и сигурността на нашите посетители.
Ще откриете магията на салса и бачата на ул. "Иван Перпелиев" № 5  - Пловдивски културен институт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?