2374

Кристина Димитрова направи страшно признание за Стефан Данаилов

Големият мастър на българското кино и театър Стефан Данаилов вече го няма, но споменът за него е жив. Ето какво разказа пред "България Днес" певицата Кристина Димитрова за Ламбо и какъв проект готви в негова памет.

"Бях любимка на Стефан Данаилов. Където ме видеше, ми го казваше и ме пощипваше по бузката. Двамата винаги сме си симпатизирали, той беше ценител на женската красота, аз на мъжката. И винаги е правил комплименти на хубавици, както и на мен, но това не означаваше нищо, беше приятелски комплимент. Стефан много силно обичаше съпругата си Мария, а аз намирах тяхната любов много красива, като за филм."

Само преди ден тя, в компанията на текстописеца Иван Тенев, предложиха на продуцента Игор Марковски песен, записана в миналия век със Стефан Данаилов, която в нов аранжимент придобива актуално и модерно звучене.

"Марковски се впечатли и реши да включи парчето в албума си с пеещите артисти, за което сме много благодарни", казва Криси.

 Песента, която "изваждат от нафталина" с талантливия Иван Тенев, се казва "Картина за любов".

"Написана е в далечната 1985 година на една наша среща за новогодишна програма. Тогава тепърва започвах кариерата си, това бяха първите ми стъпки, бях още студентка в Консерваторията. Тогава и се запознах със Стефан Данаилов", разказва Димитрова.

Иван Тенев успява да намери лентата в БНР. Излъчвана е само един или два пъти. Баладата е по музика на Александър Савелиев, а гласът на Мастъра ще бъде прехвърлен от лентата на дигитален носител. Новият вариант е с нов аранжимент. Тепърва предстои певицата да влезе в студио и да изпее своята част, след което ще съберат двете изпълнения в една красива балада. Както всички парчета от проекта на Марковски, и този сингъл ще има видеоклип.

 "Премиерата на песента ще бъде на 9 декември, когато е годишнината от рождението на Стефан Данаилов. Ако беше жив, той щеше да стане на 80 години. Знам, че има и още събития, които ще ознаменуват името на големия артист", сподели певицата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

29.06.2022 | 11:46

Ох бакалъм...на мозиката на таз сам прайл най хубавиа се.кс. идно време кат бях пишлигар на окулу 14 гудини, многу я убичах таз кристина, редовно мачках смока кат я скивах на тиливизура, беши ми мокар сън. Подир туй идна нощ кат фанах първуто си гаджи, я дранчах вав идна кола а ут касетофона са започна нейна песен. Саму кат чух, кат са втардих-утиди два часа жаскане. Колкото по удъртява, по убава става таз жина.

Отговори
0 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?