46

Кремъл разкри какво крие Путин в офиса си

Повече от 200 творби на руския художник-акварелист Сергей Андрияка и неговите ученици красят първият корпус на Кремъл, където работи руският президент Владимир Путин, каза за РИА Новости прессекретарят на президентската администрация Елена Крилова.

Преди четири години, на 7 май 2018 г., се състоя встъпването в длъжност на президента. Тази церемония бе различна от предишните – преди Путин идваше в Кремъл от резиденцията си в Подмосковието, а през 2018 г. дойде на церемонията директно от своя работен кабинет. Тогава руснаците видяха кадри как Путин преминава през коридорите на първия корпус на Кремъл, чиито стени са украсени с картини. Държавният глава дори се спря за секунди пред една от тях, разглеждайки картината с интерес.

Общо, в първия корпус на Кремъл са изложени 202 картини.

„Това са творби на художника Сергей Андрияка, 135 негови творби украсяват стените. Има и творби на негови ученици – 67 картини“, каза прессекретарят на ведомството.

В Кремъл са изложени акварели на Андрияка като "Храм Василий Блажени", "Пъпеши и жълти лилии", "Януарско утро в гората", "Септемврийски дарове", "Слънчогледи", "Заснежени борове", " Снеговалеж в Стара Вологда", "Натюрморт с книги" и "В парка".

Путин и художникът се познават лично. През 2019 г. народният художник на Русия, основателят на училището за акварел „Андрияка“, бе награден с орден „Александър Невски“. В същото време той предложи на президента да проведе Година на изящните изкуства. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Какво да SSкрие? Украйнско дилдо?

Какво да SSкрие? Украйнско дилдо?

09.05.2022 | 05:53

ПоZZнах ли?

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?