2374

Край на сагата "Деп срещу Хърд", вижте кой спечели милиони СНИМКИ/ВИДЕО

Съдебните заседатели са постигнали съгласие за присъда по делото за клевета, заведено от Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, предаде АФП.

Джони Деп спечели съдебното дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, която осъди за клевета. Съдебните заседатели постановиха, че Хърд трябва да плати на Джони Деп общо 15 милиона долара обезщетение.

В същото време те прецениха, че ответният иск на актрисата към Джони Деп е неоснователен и нейните обвинения "не могат да бъдат напълно доказани". Журито постанови още, че изявленията на Хърд за брака й са „фалшиви“ и създават „клеветнически внушения“, различни от това, което е Джони Деп.

Амбър Хърд ще получи обаче 2 млн. долара, защото заседателите смятат, че Джони Деп е клеветил бившата си съпруга, но това е ставало чрез неговия адвокат Адам Уолдман и само по едно от трите обвинения.

Самият актьор не присъства на обявяването на съдебното решение, в съдебната зала обаче е бившата му съпруга. Джони Деп бе забелязан няколко пъти през последните дни в Лондон.

Самият актьор не присъства на обявяването на присъдата, в съдебната зала обаче е бившата му съпруга, съобщава Darik.

Обсъжданията в седемчленното жури е продължило над 13 часа, разпределени в три последователни дни, в окръжния съд на окръг Феърфакс близо до столицата на САЩ. Съдебен говорител съобщи, че присъдата трябва да бъде прочетена в 15:00 часа местно време, (19:00 GMT, 22.00 българско време).
 


58-годишният Деп заведе дело за клевета срещу Хърд във Вирджиния заради статия, която тя написа за „The Washington Post“ през декември 2018 г., в която описа себе си като "публична фигура, подложена на домашно насилие".

Джони Деп Амбър Хърд
БГНЕС

Актрисата от "Аквамен", не назова името на Деп в статията, но той я съди за това, че е намекнала, че той е домашен насилник, и поиска обезщетение от 50 млн. долара. 36-годишната Хърд предявява контраиск за 100 млн. долара, твърдейки, че е претърпяла "безогледно физическо насилие и злоупотреба" от негова страна.

Десетки свидетели дадоха показания по време на процеса, включително бодигардове, холивудски мениджъри, агенти, експерти от развлекателната индустрия, психиатри, лекари, приятели и роднини.

Деп и Хърд прекараха шест седмици на свидетелската скамейка по време на телевизионния процес, на който присъстваха стотици фенове на звездата от "Пиратите" и който беше съпроводен от кампания #JusticeForJohnnyDepp в социалните мрежи.
 

Джони Деп Амбър Хърд
БГНЕС

Пред съдебните заседатели бяха възпроизведени видео- и аудиозаписи на разгорещени, изпълнени с ругатни спорове между двойката, на които бяха показани и снимки на наранявания и твърдения за насилие.

И двете страни твърдят, че кариерите им са понесли огромни щети.

Юридическият екип на Хърд представи експерт от развлекателната индустрия, който изчисли, че актрисата е претърпяла загуби за 45-50 млн. долара от загубени филмови и телевизионни роли.
 

Джони Деп Амбър Хърд
БГНЕС

Експерт от индустрията, нает от страната на Деп, заяви, че актьорът е загубил милиони заради обвиненията в злоупотреба, включително потенциална заплата от 22,5 млн. долара за шестата част на "Карибски пирати".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Явно

Явно

01.06.2022 | 22:38

съм тъпа. Не разбрах кой печели делото. Ехо, журналисти?

Отговори
1 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?