4232

Край на безцелното скролване! 7 съвета как да намалите времето, което прекарвате на телефона

Смартфоните са много полезно изобретение на нашето време и често ни помагат в много области на живота

Но понякога просто не забелязваме колко време губим, безсмислено скролвайки в социалните мрежи, четейки глупави статии. Затова специалисти посочиха 7 начина да намалите времето, през което използвате смартфон.

Смята се, че е нормално да прекарвате не повече от 3 часа на ден пред екрана на смартфона. За да останете в тези граници, струва си да определите времето, когато определено можете да останете без устойството си. Например няколко часа преди лягане и в първите часове след ставане сутрин. Освен това си струва да запомните, че светлината от екрана на смартфона влияе негативно на производството на мелатонин и кортизол.

 
Вторият съвет на експертите е да изтриете ненужните приложения, периодично да затваряте социални мрежи и сайтове за видео хостинг или да излезете от профилите си в социалните мрежи, за да затрудните връщането към тях.

Трето, можете да инсталирате специални приложения, които ще блокират сайтове и месинджъри, когато изтече срокът за тяхното използване.

Четвърто, струва си да изключите ненужните известия, за да не хващате телефона си всеки път, когато издаде звук.

Петата препоръка е да поставите таймер и да вземете смартфона си само когато прозвучи сигналът. По това време можете бързо да проверите съобщения, поща и т.н. и след това да зададете таймера отново, но за по-дълго време. По този начин можете да тренирате вниманието си като мускул, което за мнозина става твърде разсеяно поради честото превключване към телефона.

Шестият съвет е да намерите аналози на това, което правите на телефона си. Например, вместо безцелно да гледате видео, можете да отидете да рисувате, да четете книга, да спортувате, да разговаряте с приятели на живо, да разхождате кучето или да измислите друго забавление.

И накрая, ако разбирате, че вие ​​сами не можете да преодолеете пристрастяването си към смартфона, включете близките си. Нека ви напомнят да оставяте телефона си по-често, когато автоматично посягате към него. Можете също така да зададете общо време, когато никой от вашите близки не използва джаджи. Например на вечеря или филм с цялото семейство, предаде dariknews.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Ако нямаш

Ако нямаш

26.02.2024 | 18:40

Воля нищо не помага .

Отговори
0 0
Познавам

Познавам

26.02.2024 | 18:40

Хора който по 12 часа и повече се бледи в телефона.

Отговори
1 0
Най лесно е

Най лесно е

26.02.2024 | 08:02

Не четете нищо слушайте музика .

Отговори
2 0
Ето например

Ето например

26.02.2024 | 08:01

Аз само прочетох заглавието . Нищо друго не чета . Ако е интересно се чете Ина че не .

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?