46

Кръстиха улица в Ливърпул на Пол Маккартни

Улица в центъра на Ливърпул, Великобритания беше временно преименувана в чест на бившия музикант от "Бийтълс" Пол Маккартни, който на 18 юни навърши 80 години, съобщи местният вестник Liverpool Echo.

Според медията властите на града са решили да преименуват временно улица "Матю" - мястото, където се е намирал клубът "Кавърн", в който рок групата "Бийтълс" често е изнасяла концерти в началото на своята кариера.

Според вестника новото име на улица "Маккартни" ще е в сила само една седмица до 24 юни, след което ще бъде върнато предишното й име.

Вестникът пише, че преименуването на улица "Матю" не е единствената промяна в града, посветена на годишнината на Маккартни. Залата за бинго Mecca в източната част на Ливърпул е превърната в Macca Bingo, което напомня за прякора на музиканта - Macca.

Сър Джеймс Пол Маккартни е роден в Ливърпул на 18 юни 1942 г. От 1960 г. до 1970 г. е басист на легендарната група The Beatles, след което продължава соловата си музикална дейност и до днес. През март 1997 г. е удостоен с рицарско звание за приноса си към музиката. През 2011 г. Маккартни е избран за един от най-добрите басисти на всички времена от списание Rolling Stone.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?