3906

Kръстиха улица на Дейвид Боуи СНИМКА/ВИДЕО

Френската столица Париж кръсти улица в 13-и район на името на британската поп звезда Дейвид Боуи, отбелязвайки 77-ия рожден ден на покойния певец в понеделник, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Улица "Дейвид Боуи" се намира срещу концертната зала, в която певецът изнесе последния си концерт през октомври 2003 г., по време на последното си световно турне. Боуи е смятан за един от най-влиятелните музиканти на 20-и век.

След първите му участия в Париж през зимата на 1966 г. специалната връзка на британеца с френската столица остава непрекъсната.

По време на многобройните си концерти в Париж Дейвид Боуи винаги посещава музеите на града. Според местните власти през 1990 г. той е предложил брак на бъдещата си съпруга Иман на лодка по река Сена, припомня ДПА.

Изпълнителят почина през 2016 г. от рак.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Надя Драганчева,Тутракан

Надя Драганчева,Тутракан

10.01.2024 | 03:03

Защо не кръстят улица в гр.Тутракан и на мен Надя Николова Драганчева?????? Аз въпреки че вече съм ма 72 години,аз допринесох много материални блага за гр.Тутракан и аз съм уважавана общес твеничка и писателка-поетеса. Аз бях и труженичка на Дунав мост-Русе.Аз имам и жълта книжка!!!!!!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?