46

Кръшкането си личи: Кои хора са по-склонни да изневеряват

Когато започваме нови любовни отношения, няма как да знаем дали евентуалният ни нов партньор няма да ни изневери. Въпреки това имаме период на опознаване. Той е постоянен, опознаваме се непрекъснато, без значение от колко време сме заедно. Както ние даваме определени знаци чрез поведението и типа си личност, така и отсрещната страна ни подава сигнали за малка част от това, което ни очаква в една връзка. Хората с определени типове личности са по-склонни да бъдат изневеряващи. 

 
Прекалено подозрителните и импулсивните личности, са едни от тях. Вижте за кои други да бъдете внимателни.

Нарцистична личност

Нарцисизмът не е лесен за дефиниране и може да не бъде забелязан лесно, особено в началото на любовните взаимоотношения, когато сме пленени от емоции. Нарцистичните типове личности определено не са подходящи за сериозни взаимоотношения. Как може да разберете дали човекът, към когото изпитвате емоции е такъв? Той се отличава с егоизъм, самовглъбяване, липса на емпатия, действа манипулативно.

Флиртуваща личност

Да бъдеш внимателен, учтив и чаровен е едно, но упоритото флиртуване може да бъде силен индикатор за бъдеща изневяра. Хората, които флиртуват много, обичат да дават и получават внимание, понякога за сметка на чувствата на партньора си. Лошото е, че приемат това за абсолютно нормално.

 

Алчна личност 

Ако вашият партньор демонстрира алчност в много от отношенията, това също може да е знак за бъдеща изневяра. Особено подчертано алчността е съчетана с манталитет, който го кара да мисли, че „тревата винаги е по-зелена от другата страна“. Някои хора смятат, че заслужават повече от други. Разбира се, източникът на това чувство за право варира от човек на човек, но партньор, който е воден от алчност, вероятно не е партньор, на когото можете да се доверите и да очаквате щастлива и стабилна връзка. Алчните хора не са споделящи, за тях няма общи ресурси във връзката.

Личност, която възприема изневярата за нормална 

По отношение на връзките и секса, всеки има своите разбирания. Определено партньор с отворена позиция към изневярата може да бъде поставен под подозрение. Хората ни показват кои са чрез техните нагласи, думи и действия. Ето защо е важно да обръщаме внимание на думите и ако попаднем на личност, която смята, че в една връзка няма как да си само с един партньор, то това е червено флагче.

Несигурна личност

Дозата съмнение в себе си е необходима, тя може да бъде и здравословна за човека. Но когато една личност е дълбоко несигурна в себе си, това може да бъде истински проблем в любовен план. Несигурните личности обикновено страдат от комплекси и са по-склонни да изневеряват на партньорите си. Изневярата по някакъв начин им „помага“ да повишат самочувствието си.

Ето защо е важно да обърнем внимание още в началото на взаимоотношенията за това дали партньорът ни не е прекалено несигурен в себе си. Разбира се, сама по себе си несигурността не гарантира, че вашият партньор ще ви изневери. Но може да е индикатор за бъдеща изневяра. Също така от такъв човек трудно можете да очаквате подкрепа, трудно би се радвал на вашите успехи, пише az-jenata.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?