46

Краят на докосването: Изобретиха машина за онлайн целувки

Китайска стартираща компания изобрети машина за целувки на дълги разстояния. Тя предава данни за целувки на потребителите, събрани чрез сензори за движение, които са скрити в силиконовите устни. Самите устни се движат, когато възпроизвеждат изпратените от другата страна на екрана целувки.

Машината е кръстена MUA - на звука, който хората обикновено издават, когато изпращат целувка. Тя улавя и възпроизвежда звука и леко се затопля по време на онлайн целувката, което прави изживяването по-автентично, обясняват Siweifushe от Пекин.

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от The Guardian (@guardian)

Потребителите могат да изтеглят и приложение за данни за целувки.

Изобретението е вдъхновено от изолацията в Китай по време на COVID пандемията. Като и днес има градове, в които действа китайската стратегия за "нулев ковид".

„Тогава имах връзка, но не можах да се срещна с приятелката си поради забраната да напускам жилището си“, казва изобретателят Джао Джианбо.

Тогава студент във филмовата академия в Пекин, той фокусира своя дипломен проект върху липсата на физическа интимност във видео разговорите. По-късно създава Siweifushe, който пуска MUA, първия си продукт, на 22 януари. Устройството е на цена от 260 юана ($38).

Само две седмици след официалния старт на пазара фирмата продава над 3000 машини за целуване и получи около 20 000 поръчки, споделя изобретателят.

MUA прилича на подвижна стойка с безцветни свити устни, издадени напред. За да го използват, влюбените трябва да изтеглят приложение на своите смартфони и да сдвоят апаратите си за целуване. После когато целунат устройството, то отвръща на целувката.

Самото устройство получава смесени отзиви от потребителите. Някои  го оценяват като "интригуващо", докато други - че ги кара да се чувстват неудобно. Сред основните оплаквания и негативни реакции е липсата на език.

Някои коментиращи в социалните медии Weibo са силно притеснени и изразяват загриженост, че устройството може да се използва за онлайн еротично съдържание, което е строго урегулирано в Китай.

Джао обяснява, че компанията му спазва разпоредбите, но и че „не могат да направим много по отношение на това как хората използват устройството“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?