Следвайте ни

Кралица Елизабет II си взе почетните титли от 70 души през последните 10 г.

viber icon

Британската кралица Елизабет Втора е лишила от почетни титли 70 души, поради неправомерно поведение или наложени съдебни присъди, съобщи ДПА.

Само за миналата година Кралицата е отнела титлите, с които преди това ги е удостоила, на девет души.Така общият им брой достига 70 души, твърди статистика, която бе публикувана от британския в."Таймс", предава БТА.

Сред хората, загубили почетните си звания пред изминалата година, е бившият кинопродуцент Харви Уайнстийн, който бе осъден за изнасилване и сексуално посегателство през февруари миналата година на 23 години затвор. Той бе удостоен през 2004 г. с почетното звание Командир на Ордена на Британската империя за приноса си съм британската филмова индустрия.

Сред другите, лишени от титли, са диктаторите Робърт Мугабе и Николае Чаушеску.

Според в."Таймс" най-многолюдната категория сред лишените от почетни звания са осъдените за сексуални посегателства над деца - те са 37 на сто от загубилите титлите си през последните двадесет години. На второ място са осъдените за измама - 21 на сто.

Кралицата връчва званията на личности, номинирани от организации или от обществени структури, които след това се внасят в кабинета. Независим комитет преглежда номинациите и проверява кандидатурите, преди окончателният списък да бъде представен на премиера и на кралицата за одобрение.
Званията се дават за личните постижения на избраните или за приноса им за Великобритания или отвъдморските ѝ територии.

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

08.04.2021 | 00:19

Представете си на какви хора са раздавани почетни титли.Цели 37 човека които са посягали на деца.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?