2374

Крал Чарлз изгони брат си от Бъкингамския дворец

Крал Чарлз изгони унизения принц Андрю от Бъкингамския дворец. 62-годишният херцог вече няма да има право да разполага с офис в сградата или да я използва като адрес за кореспонденция, пише британският таблоид „Сън“.

Служителите, които остават в него след оттеглянето му от публична дейност преди три години, са изправени пред уволнение.

През февруари Андрю плати милиони лири за уреждане на гражданско дело за сексуално посегателство в САЩ, заведено от Вирджиния Джуфре, без да признава вина. Той набира нов екип за комуникации в опит да спаси накърнената си репутация и сега се очаква да плаща от джоба си на собствения си персонал.

Източник заяви: "Всяко присъствие в Двореца официално е приключило. "Кралят го заяви ясно. Той не е работещ член на кралското семейство. Той е самостоятелен."

Това се случва, след като в сряда престижната роля на Андрю на полковник от Гренадирската гвардия беше подарена на кралицата-консорт Камила.

„Сън“ разкри също, че този месец Министерството на вътрешните работи го е лишило от 24-часовата му въоръжена охрана на стойност 3 млн. паунда годишно.

Засега Андрю ще запази кралската вила с 31 легла в имението Уиндзор, което включва 40 хектара земя, върху която има още няколко жилищни сгради.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Най - накрая тъпата им "империя"

Най - накрая тъпата им "империя"

30.12.2022 | 08:16

ще се разпадне. Чарлс не става за нищо. С камилата дори не приличат на хора, а на уроди. Англичаните са врагове на България, бомбандираха София и не само.

Отговори
6 3
СлаваНаПутин

СлаваНаПутин

02.01.2023 | 12:54

Крайно време е Господ да приключи с този високо-бюджетен Маскарад, причинил страдания на милиарди живи същества и ограбило убило десетки милиони хора по Земята с агресията и с алчността си или това трябва да стори Путин .

Отговори
1 1
Гаден шорошояд

Гаден шорошояд

29.12.2022 | 14:18

и тоя ще ви учи на демокрация ли?

Отговори
8 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?