Следвайте ни

Котките лекуват своите стопани: Мит или истина

viber icon

От древността се говори за умениетоа на котките да лекуват определени болести на стопаните си. Ако имате котка, вероятно сте забелязали как тя се гушка в скута ви, сяда на коленете ви, спи върху корема ви. Понякога тя иска да спи и във вашето легло, защото иска да усеща позната топлина и миризма. Котката не е само гальовен домашен любимец, тя усеща, когато нещо ви боли и ляга точно там, за да ви излекува.

Котките са горди и царствени. А тях е важно да се чувстват специални у дома, да знаят къде е стопанинът им по всяко време, да получават неговото внимание. Смятат пространството на собственика си за свое, не се свенят да го завземат и постоянно ходят по петите на стопанина си. Ако отглеждате малко коте, което не е при майка си, то ще възприеме вас като свой родител и ще се привърже към вас. Ако усети някакъв здравословен проблем или че нещо ви боли, тя ще опита да се излекува, лягайки именно там. Който има котка, знае, че това е точно така.

Има някои породи котки, които не обичат да се гушкат толкова и да бъдат галени. Тяхната любима част от къщата са рафтовете или повърхността на шкафа, където могат да се излегнат. Ако такава котка дойде при вас или в леглото ви, сте истински щастливци – тя се е привързала към вас и ви допуска в своето сърце.

Според породата котките са с различен темперамент. Някои по-пухкави породи са по-приятелски настроение и гальовни. Те ще бъдат винаги около вас, вероятно постоянно ще искат да се гушкат в скута ви, близо до главата, гърдите и корема. Понякога причина за това не е някаква болежка, а обичта на котката към вас. В други случаи обаче домашният ви любимец реагира по този начин, точно защото усеща, че нещо ви боли, пише actualno.com.

Има различни вярвания за котките, които датират още от древността. Смята се, че ако котката се настани в леглото ви и заспи, това издава повече за нея. Котка, която е заспала върху възглавницата, е онази, която иска да контролира всичко – стопанина и случващото се у дома. Котките с по-спокоен темперамент спят близо или в краката на собственика си.

Теория относно местоположението на котката по време на сън гласи, че тя може да изберете къде да спи според сезона. Например през зимата, когато е по-студено, котката може да заспи в скута или върху корема ви, защото там ѝ е по-топло и тя се чувства по-комфортно. Едно е сигурно, да имаш домашен любимец котка е истинско забавление и удоволствие, котката носи радост.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?