"Коронавирус, къш" - българското музикално лекарство срещу COVID-19 ВИДЕО

Български композитор създаде лекарство срещу короновируса под формата на песен. Как се е родила идеята за нея, пишат от bgonair.bg
 
Почти година след началото на пандемията, коронавирусът продължава да вдъхновява. А съвременният фолклор си има автор - професор Стефан Драгостинов.

"Потърсих опора на шопски диалект и усмивката, защото от край време има такава поговорка - българинът е оцелял, защото се е смял. Професор Милена Милова каза, че съм създал нов жанр - пандем мюзик. Това го приемам с една усмивка, разбира се", сподели проф. Стефан Драгостинов.

Темата за коронавируса навлиза по естествен път в народното творчество, според него. А "Коронавирус, къш" е отправена към целия свят, като едно музикално лекарство срещу вируса. 

"Беше трудна задача. Не толкова по отношение на запис и на видео, колкото преводът на текста на повече от 30 езика - английски, френски, арабски, китайски, зулу, африкански, за да може всички хора в един глас да кажат "Кроонавирус, къш", допълни той.

Изпълнението е от хора "Драгостин фолк национал", ръководен от професора, 11 певици със специалното участие на Марияна Павлова, която е обявена за най-ниския глас в света от Гинес през 2019 година. 

Песента е гледана над 73 000 пъти.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?