Следвайте ни

Колко често пият бира българите и къде у нас са най-големите пиячи

viber icon

Малко над 50 процента от българите пият бира не по-малко от веднъж седмично, а средно това се случва 8 пъти в месеца, сочи националното представително проучване, което обхваща периода 21 октомври – 3 ноември 2020 г., цитирано от Съюза на пивоварите в България.

За пореден път русенци се оказват най-големите любители на бирата. Те посягат към халбата с пиво поне 11 пъти месечно, следват ги от почитателите на бирата в Плевен и Варна – с до 10 пъти. 

Въпреки, че традиционно пенливата напитка е предпочитана от мъже, все повече дами също проявяват интерес към нея, тъй като на пазара вече се предлагат и по-леки варианти с ниско съдържание на алкохол. У нас най-големите почитатели на бирата са младите жени във възрастовите групи 20-29 и 30-39 година.

Една трета от сънародниците ни възприемат умерената консумация на пиво като част от здравословния начин на живот. Всеки трети българин пък твърди, че бирата е подходяща за него напитка, а при активните консуматори това важи за почти 60% от анкетираните, пише Монитор.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?