3906

Коледните трапези на звездите: Диляна Попова пълни чушки, Мира Добрева шашка с десерт, а шеф Кустев...

Коледните трапези на звездите: Диляна Попова пълни чушки, Мира Добрева шашка с десерт

 

Аз винаги експериментирам! Сега съм направил едни сарми, които са малко по-различни  с ориз басмати, вътре има сушени домати, каперси, малко кимчи, сложих и пекан.

 

Гледам да разнообразявам реда, да не са съвсем един и същи нещата на коледната трапеза“, издаде  кулинарните си тайни шеф Кустев. Топготвачът се хвали със сериозен репертоар от рецепти и идеи, но по празниците Кустев уважава традициите, с щипка креативност.

„Празнувам по традиционния български начин с постното на Бъдни вечер, мазното на Коледа било то пуйка, пиле, свинско, какаото и да е месо“, разказа Кустев.

Въпреки оригиналността на готвача в сърцето му за Коледа найлюбими са му традиционните неща.

На Бъдни вечер любима ми е питката. Хубаво е с нея да има нещо да се топне“, призна си той. Софиянецът, който е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като Брад Пит, не ощетява и семейството си от кулинарните изкушения.

„Преди майка, като беше жива, тя приготвяше трапезата, но сега ми се налага аз да я приготвям“, откровеничи готвачът. Ала Кустев не е единственият с козове в ръкава, пише  „България Днес“.

 

„Този път съм намислила да изненадам цялото семейство с една рецепта за постен десерт, какъвто не бях срещала досега - тя ми е подарък от близки на сърцето ми духовни сестри нямам търпение да видя, дали ще се получи. На страницата ми във фейсбук, както и в профила ми в инстаграм ще поместя видео, в което ще покажа как се прави този любопитен десерт, подходящ за коледната трапеза“, откровеничи Мира Добрева. Любимата персона на малкия екран също предпочита да прекарва празниците по традиционен начин, но с щипка вкус.

„Както обикновено, на Коледа ще бъдем у дома цялото семейство. В приготвянето на празничната трапеза винаги ми помагат моята майка и дъщеря ми - Лори има невероятен усет за изискани и много вкусни ястия, аз съм по-добра в декорацията“, разказа тя.

 

Синеоката красавица Диляна Попова пък тази година ще разчупи нещата и ще експериментира с нещо ново. Актрисата заяви че тази Бъдни вечер не тя ще сготви вкуснотиите за трапезата ами специален център-ресторант за приготвяне на здравословни природосъобразни растителни храни. Попова призна, че за самата нея е по-важно да има „пълноценно време“ с любимите си хора, отколкото цял ден да бърка манджи. Менюто включва крем супа от тиква с цели листа спанак, традиционна боб чорба и автентични вкусове като зелеви сарми и лозови сарми. Разнообразието се допълва с пълнени сушени чушки с ориз и боб, както и с неповторимия вкус на питка с дрянова пъпка, тиквеник и туршия. Изисканото меню за Бъдни вечер е приготвено изцяло без концентрирани мазнини и млечни продукти, изцяло по здравословна система.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Тези

Тези

24.12.2023 | 19:38

Се тъпчат с чушки и сарми а простия народ с месо и пръжки . Малко сарказъм ,че не всички вдяват. Защо показвате тези измислени випчета .

Отговори
3 0
вввв

вввв

23.12.2023 | 14:30

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Отговори
0 4

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?