4232

Кои са най-скъпите градове в света?

Сингапур и Цюрих си делят първото място за най-скъпи градове в света тази година

Следват ги Женева, Ню Йорк и Хонконг, съобщи Economist Intelligence Unit (EIU). Средно цените в тези градове са се повишили със 7,4% на годишна база в местна валута за над 200 често използвани стоки и услуги, лек спад от рекордното увеличение от 8,1% миналата година, но все още цените са "значително по-високо от тенденцията през 2017-2021 г.“ се казва в доклад.

Сингапур си върна върха в класацията за девети път през последните единадесет години поради високите нива на цените в няколко категории, но европесйкият град Женева успя да го догони. Градът-държава има най-високите транспортни цени в света, благодарение на строгия правителствен контрол върху номерата на колите. Освен това е сред най-скъпите за дрехи, хранителни стоки и алкохол.

Покачването на Цюрих отразява силата на швейцарския франк и високите цени на хранителни стоки, стоки за бита и отдих, се казва в проучването. Женева и Ню Йорк си делят третото място, докато Хонконг е пети, а Лос Анджелис е шести. 

Китайските градове паднаха в класацията с четири града - Нанкин, Уси, Далиан и Пекин падат с няколко места надолу в класацията тази година заедно с Осака и Токио в Япония, пише bTV.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?