1939

Кои цветове ще носят късмет през годината на Водния Заек според фъншуй

Според китайската астрология, новата китайска година ще настъпи на 22 януари и ще бъде годината на Водния Заек. Любопитни сме да разберем кои цветове ще ни носят късмет и затова няма как да не се допитаме до източната философия за хармоничен живот, наречена фъншуй. Много е важно да установим баланс в използването на цветове в годината на Водния Заек. 2022 г. беше годината на Водния Тигър, а сега сме готови да посрещнем новата китайска година, която ще ни донесе любов, късмет и мир.

Заедно с късметлийските цветове, можем да използваме тази година, за да привлечем само положителна чи (естествена енергия, която присъства във всичко край нас). Ето кои цветове според фъншуй ще ни носят хубава енергия в годината на Водния Заек.

Активираният елемент на този цвят според фъншуй е водата. Символизира свобода и мир. Този цвят е идеален за активиране на водни елементи, но прекомерната му употреба може да доведе до меланхолия и мързел, пише  az-jenata.bg. Ето защо е важно да го включим умерено в интериора си, както и във визията. Според фъншуй, лазурносиньото носи късмет при договаряне на сделки, интервю за работа.

Ябълковозелено

Друг важен цвят на 2023 г. е ябълковозелено, който се свързва със създаване и разширяване. Чудесен е за тези от вас, които искат да се впуснат в нови начинания, да поставят ново начало в живота си, като например преместване в нов дом или започване на нова работа. Но и с него не бива да прекаляваме, за да не предизвикаме чувство на завист и провал.

Топъл и ярък цвят. Огненочервеното е категоризирано от елемента огън и символизира любов и страст. Този цвят е важен за семейните и романтичните отношения. Опасностите от неговото използване във визията и интериора на дома са разрушение и гняв. Ето защо го използвайте пестеливо.

Императорскожълто

Доминиран от земния елемент, за този топъл цвят се смята, че носи положителни вибрации, когато искам е да подобрим някакви умения, налага се да учим нещо ново, да организираме определени неща. Ако се занимавате с недвижими имоти или финансови въпроси, жълтото е цветът за вас. Дисбалансът, причинен от прекомерната употреба на жълто, може да доведе до лъжи и изневяра.

Перленобяло

Перленобялото се свързва с металния елемент във фъншуй и символизира прецизност и устойчивост. Намира своето значение по отношение на банкирането и търговията. С него също бъдете внимателни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Банко Пиронков, Фън Шуй консултант

Банко Пиронков, Фън Шуй консултант

15.01.2023 | 18:13

Няма препоръки за определени годишни цветове, защото Фън Шуй използва 9-годишен календарен цикъл не се интересува коя година от 60-годишния цикъл е в момента.

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?