Следвайте ни

Когато сушим косата си, допускаме винаги тези грешки със сешоара

viber icon

Може би не си представяш живота си без сешоар - все пак той е този, който ти спестява време и прдава желаната форма на прическата ти. Но за всични ни е известно, че сешоарът изсушава и уврежда косата в известна степен, но е изключително трудно да се откажеш и, както разбрахме от професионалистите, изобщо не е необходимо!

Ето 5-те най-често срещани грешки, които допускаш при използването на сешоара:

1. Държиш сешоара неправилно

Най-важното нещо, което трябва да запомниш, е, че горният слой на косата има люспеста повърхност. За да бъде по-лесно за разбиране, представи си ствола на палмово дърво - по същия начин всеки косъм е покрит с люспест слой, който изпълнява много функции, но основната е защитна, пише Cosmopolitan.bg. При сушене със сешоар можеш да съхраниш сърцевината на косата или, обратното, да я повредиш и по този начин тотално да я съсипеш. Ето защо е необходимо да насочиш топлинната струя под точен остър ъгъл, за да се изсуши добре от корените до краищата. С този метод никога няма да сгрешиш.

2. Не използваш дифузер

Ако сушиш къдрава коса или искаш да постигнеш ефект на добре стилизирана коса (която не хвърчи на всички възможни краища), тогава се нуждаеш от приставка дифузер. Нанеси стилизант (мус, пяна, крем и/или гел) и с едно движение от краищата до корените раздели косата на равномерни зони и я изсуши по този начин.

3. Не използваш термозащитни продукти

Преди изсушаване е съвсем наложително да използваш продукти за термозащита, за да предотвратиш нежелано прегряване и пресушаване на косата.

4. Не превключваш режимите на сешоара

 В началото на сушенето, когато косата е все още мокра, можеш да включиш сешоара на максимална температура, за да ускориш процеса, но докато изсъхне, трябва постепенно да понижаваш температурата, за да не изсушаваш косъма максимално. Ето защо е добре да избереш сешоар с няколко режима. И да ги използваш, разбира се!

5. Не завършваш сушенето с хладен въздух

Завърши сушенето за предпочитане с хладен въздух. Това ще помогне на косата ти да спре процеса на изпаряване на влагата. И дори при бързо охлаждане косата ще блести и ще бъде по-сияйна!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?