1553

Кметът на Забърдо черпи с чеверме за внучето си

Кметът на Забърдо  Валентин Черпоков вдигна тежка софра за внучето си, което носи неговото име. Малкият Валентин навърши четири годинки, а тържеството се състоя в комплекс "Цариград" в Първомай, собственост на Евгени и Стефан Хаджиеви.

Черпоков бе осигурил за гостите чеверме от крехко агнешко. Празникът беше уважен от много гости, сред които бяха собственикът на замъка в Равадиново Георги Тумпалов, главният архитект на община "Родопи" Атанас Недевски и неговата съпруга.

Малкият Валентинчо получи много подаръци, а пожеланията към него бяха да има безгрижно детство. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха певиците Дани Пенелова и Сара, известният гайдар Славчо Кехайов, както и оркестър. Изпълнителките вдигнаха градуса на настроението с много родопски песни. По желание на гостите имаше и много италиански мелодии. 

Като кмет Черпоков превърна Забърдо в селото с най-много атракции. Последната забележителност е паметникът „Гълъб на мира“, открит в навечерието на Гергьовден тази година. Той е направен от 250 военни каски, висок е пет метра и тежи 200 килограма. Монументът е дело на скулптора Антон Урдажиев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?