Следвайте ни

Кметът на Раковски като Помпей Велики

В карикатура за ЧРД

viber icon

Впечатляващ подарък получи кметът на Раковски Павел Гуджеров за рождения си ден вчера. Съпругата му Анелия и двете им деца го изненадаха с интересна карикатура. На нея кметът е изобразен като владетел, като в едната си ръка държи семейството, а в другата герба на община Раковски. На латински пък е изписано: "Два пъти побеждава този, който се владее след победата". Римската сентенция се преписва на Помпей Велики, познат от годините на Триумвирата, когато той управлявал света заедно с младия Юлий Цезар и Крас. 

 

"Интересното е, че ръката, в  която държа общината, стои по-високо от другата. Дали съпругата ми Анелия не иска да ми отправи индиректен намек", чуди се кметът Гуджеров. Той коментира личния си празник така: 

 

"Няма по-хубаво нещо от това да споделиш рождения си ден с най-скъпите за теб хора. Моят личен празник започна именно така!".

 

Междувременно приятели и близки поздравиха Гуджеров, като му пожелаха да е здрав, обичан, щастлив и успешен. Да продължава да работи за каузата Раковски и като човек, активно занимаващ се с айкидо, да следва мъдростта на създателя му Морихей Уешиба: "В зависимост от обстоятелствата ти трябва да си: твърд като диамант, гъвкав като върба, плавен като течението на реката или празен като небето. Движи се като лъч светлина, лети като мълния, удряй като гръм, върти се около устойчивия център".

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?