Следвайте ни

Киномания: 6 най-добри филма на ужасите

viber icon

Почитателите на хоръра не пропускат ново заглавие в киното. Ужасът не се свърза обикновено с приятно преживяване. Какво тогава кара милиони зрители да застават пред екраните в очакване на късния филм, който ще ги държи будни и в напрежение дълго, след като загасят телевизорите?

Счита се, че пристрастените към приключения, тайнственото, извънземното, странното и страховитото са почитателите на този жанр.

Тези зрители далеч не са садисти и не са лоши хора в живота си. Просто страстта им към онова, което не се вижда с очите и за което се счита, че не съществува, ги привлича и прави зрители на филмите от този жанр.

Жанрът хорър е популярен сред киноманите. Ако сте решили да проверите дали и вие ще сте привлечени от филмите на ужасите,  ето кои заглавия да не пропускате.

Кои са най-добрите филми на ужасите?          

  Последните 10-тина години са благодатен период за хоръра. Много от новите филми стават запомнящи се представители на жанра. Препоръчваме да се насладите или да настръхнете от следните заглавия:

"Вещицата"

Филмът излиза на голям екран през 2015 година. Сюжетът е подходящ за всички, завладени от свръхестественото, вещерското, тайните и загадките, невидими за човешкото око. Развива се около инциденти с деца в мрачните гори, които още повече събуждат тръпката от очакването, неизвестното и предстоящия ужас. "Заклинанието"          

Филмът от 2013 година разказва за новия дом на семейство и случващите се странни и неразбираеми неща в него. Паранормални явления, истории за духове – потопете се в страховитата история на къщата и всичко онова, което ви кара да надничате под леглото си вечер.

"Нито звук"          

Това е едно от най-новите заглавия. Филмът вижда бял свят през 2018 година и е отличен избор за харесващите хорър с чудовища. Концепцията е простичка – хората трябва да живеят в пълна тишина, за да се спасят от чудовище. Но какво се случва, когато героинята трябва да роди детето си? Задължително го изгледайте.

"Влак до Пусан"    

Филмът от 2016 година разказва история за зомбита и вирус, превзел света. Тема, изключително актуална в съвремието. Извън клиширания сценарий със зомбитата, във този филм ще откриете качества и истории, които далеч надхвърлят филмите на ужасите. Насладете му се.

"То"       

Създаден през 2018 година, този филм по романа на Стивън Кинг очаквано се превръща в един от най-гледаните и предпочитаните в жанра. Деца, мрачна тайна на малко градче и едно чудовище, което се храни с хора. Пригответе си голяма порция пуканки и оставете лампите да светят.

"Бабадук"         

  Филмът от 2014 година всъщност разкрива много повече от ужаси. Главният герой е дете, загубило баща си, което е убедено в съществуването на чудовище от книга. Филмът носи много по-дълбоки послания от просто филм на ужасите, който те държи буден – за ролята на родителството, за тъгата, която ни прави чудовища, за скръбта, която ражда чудовища вътре в нас.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?