1939

Кейт Уинслет разкри на снимките на кой филм е щяла да умре

Кейт Уинслет мислела, че ще умре по време на снимките на "Аватар 2". Актрисата успя да счупи рекорда за време, прекарано със задържан дъх под вода на снимачната площадка.

Голяма част от дългоочакваната втора част на "Аватар" се развива под водата.

Джеймс Камерън и неговият екип са имали допълнителната задача да направят подводните сцени възможно най-реалистични.

Като част от процеса актьорите е трябвало да преминат през сериозно обучение, за да могат да играят, докато са потопени в 30-метрови резервоари с вода - и това включва умението да се научат да удължават времето, в което могат да задържат дъха си.

Уинслет, която се превъплъщава в образа на Ронал, лидерката на океанската общност, се справя с това обучение изключително добре, така че успява да задържи дъха си цели седем минути и 14 секунди.

По този начин тя чупи рекорда на снимачната площадка, като подобрява шестте минути на Том Круз, които той постига по време на снимките на филма "Мисия: невъзможна - нация на розите".


В разговор с Total Film преди премиерата на филма "Аватар: Пътят на водата" 47-годишната звезда заяви, че поставянето на рекорда не е минало без последствия, предаде OFFNews.

"Имам видеоклип, на който се появявам и питам: "Мъртва ли съм, умряла ли съм?" А след това си казвам: "В какви времена живях?", разказва тя пред изданието.

"Веднага исках да знам времето си. И не можех да повярвам... Следващото нещо, което казах, е: "Трябва да настроим радиостанцията". Исках Джим да разбере веднага."

"Исках да счупя собствения си рекорд, който вече беше шест минути и 14 секунди. И си казах: "Давай!". Така че счупих собствения си рекорд с една минута."

И тя го прави със стил - и с това имаме предвид, че го прави, без да умре.

В интервю за "Ню Йорк Таймс" през 2020 г. звездата от "Извънземното" разкрива подготовката си за продължителната подводна работа, която включва дълбоководно гмуркане в Кий Уест, Флорида и Хавай, "където тя се обляга на океанското дъно, докато манти се плъзгаха над нея".

"Имах известни притеснения... но точно за това беше обучението. И аз наистина исках да го направя. Не исках никой да си помисли: "О, тя е стара, не може да го направи", каза тя.

"Надеждата ми е, че това, което получавам от Вселената, е още по-скандално от всичко, което мога да измисля. Наистина не си казвам: "Ами, ти не можеш да направиш това". Или, щом чуя: "Не можеш да го направиш!" веднага отвръщам: "Позволете ми да го направя! И ще видим."

За щастие вече можем да видим и как се е получило, тъй като "Аватар: Пътят на водата" вече е в кината.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?