3906

Кейт Уинслет блести в нова филмова драма

Филмът „Лий“ се фокусира върху живота на модела Лий Милър, превърнала се във фотограф по време на Втората световна война. 

Привързана към проекта още от официалното му обявяване през 2015 г.,. Кейт Уинслет се превръща в страхотен Милър, който изважда филма от тривиалните формати. Не е трудно да я възприемем като жена, която може да се похвали с външния си вид, а след това и с решимостта да премине от снимките за списания към бойното поле - съблазнително и стоманено изпълнение, което продължава да се развива, дори когато всичко около нея губи скорост. Филмът се фокусира върху живота на Милър като американка в Европа, когато светът е на ръба на Втората световна война.

Кариерата ѝ на модел е приключила и тя се е принудила да живее от другата страна на камерата, да снима и да се наслаждава на разгулни пътешествия, като се напива и обсъжда изкуството с приятелите си бохеми (още в началото тя признава, че е добра само в пиенето, секса и снимането). Когато войната започва, нуждата ѝ да се чувства полезна по някакъв начин я отвежда на фронта, където се опитва да заснеме ужасите на войната за списание Vogue.

Срещайки Милър като дързък бонвиван, пиещ вино и опитващ се да се сбие с Александър Скарсгард, въпреки пъстрия му британски акцент, филмът поставя началото на нещо, което изглежда като далеч по-неочаквана биография от Втората световна война, пише fakti.bg. Усеща се тъга, когато гледаме как тя и приятелите ѝ от артистичния свят, сред които Марион Котияр и Ноеми Мерлан, отхвърлят заплахата от Хитлер, докато се наслаждават на свободата си.

Това е вторият филм на тазгодишния филмов фестивал в Торонто след драмата "Един живот" с Антъни Хопкинс, който изследва как един човек е намерил начин да промени нещо в началото на войната и как е успял да живее с видяното през десетилетията след това. "Лий" е далеч по-неинтересният от двата филма, защото в почти всеки момент режисьорката Елън Курас и сценаристите Лиз Хана, Джон Коли и Марион Хюм избират по-утъпкания път. Дори структурата с ретроспекции, преплетени с разказа на Милър пред любопитния интервюиращ Джош О'Конър през 70-те години, изглежда очаквана и не се компенсира от странния и ненужен двоен обрат накрая.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?