49

Късметът й се усмихна: Участничка грабна по чудо 10 бона от "Стани богат"

Инфарктна ситуация изправи на тръни зрителите и водещия на "Стани богат", но завърши с хепиенд и 10 000 лева в банковата сметка на атрактивна участничка.

Екатерина Копелин, която бе дошла, за да участва в състезанието специално от Франция, преживя невероятни емоции на стола на богатството, след като баща й успя да й помогне секунда преди връзката с него да прекъсне.

На въпрос "Каква е Найда Манчева, два пъти герой на социалистическия труд и емблема на социализма в България?" с възможни отговори "Розоберачка", "Гроздоберачка", "Тъкачка многомашинничка" и "Инженер-химик", Екатерина първоначално заложи на "Розоберачка", но колебанието я доведе до жокер "Обади се на приятел" - в случая на баща си. 

"Това е епоха, в която съм се родила. Бях малка, но си спомням добре прехода, падането на завесата и всичко това. Според мен трябва да е била свързана по някакъв начин с петилетките, с това да бъдеш безкрайно продуктивен. Затова си я представям по-скоро като тъкачка многомашинничка, отколкото розоберачка или гроздоберачка. Не съм сигурна дали инженер-химиците, каквато беше баба ми, са ставали герои на социалистическия труд. Представям си ги като силни жени с престилки", заяви Екатерина.

Баща й Кънчо Николов, чувайки въпроса, първоначално изстреля отговор "Розоберачка". Попитан дали е сигурен в отговора си, той отвърна с "да", но точно в последната секунда промени мнението си на "Тъкачка многомашинничка", което донесе и чек от 10 000 лева на Екатерина.

Соц иконата Найда Манчева (на основната снимка) си отиде през 2016 г. на почти 95 години. Тя пожела да бъде погребана с всичките си соц ордени. "Искам, когато си отида един ден, да ми ги поставят в гроба, заедно с мен да са за вечни времена!”, казваше жената, която първа е удостоена два пъти със званието “герой на социалистическия труд” (ГСТ) - през 1964 и през 1974 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
шорошоядите от седмия ден

шорошоядите от седмия ден

09.12.2022 | 23:09

Нищо, важното е да сме пр_ости шо_рошояди!

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?